Prima cursă test a unui TIR fără șofer. A parcurs 120 de kilometri cu respectarea tuturor regulilor VIDEO

Un TIR fără şofer a finalizat cu succes o cursă de peste 120 de kilometri în Arizona. Compania TuSimple din San Diego, care a dezvoltat tehnologia, spune că astfel de camioane de mare tonaj fără şofer pot fi soluţia la criza lanţului de aprovizionare.

Cursa, care a avut loc pe timpul nopţii, a început în Tucson şi s-a finalizat într-un centru de distribuţie din Phoenix, cu aprobarea şi supervizarea Departamentului de Transport al statului Arizona şi a forţelor de ordine. Aceasta a durat aproximativ o oră. Vehiculul a fost urmărit îndeaproape de alte automobile, în cazul în care ar fi fost nevoie de o intervenţie rapidă.

TuSimple a anunţat că TIR-ul a navigat cu succes prin mai multe contexte: a schimbat benzile, a restactat semnele de trafic şi a „inetracţionat natural cu alte vehicule din trafic”. Reprezentanţii companiei spun că această porţiune de şosea este ideală pentru prima cursă fără şofer. ” I-10 este cel mai aglomerat coridor pentru TIR-uri de clasă 8. Cred că importanţa acestei curse nu este numai din punct de vedere tehnologic, ci şi ca rută comercială completă, am pornit de la un terminal, pe autrostradă şi înapoi într-un centru de distribuţie foarte aglomerat”.

Compania TuSimple are 70 de camionete autonome, care au efectuat până acum milioane de kilometri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *