Prima Dacie electrică a fost lansată

Dacia a publicat primele imagini și informații tehnice despre Spring. Primul model electric Dacia are autonomie urbană de 295 de kilometri și se încarcă în mai puțin de o oră cu până la 30 kW. Spring va fi produs în China.

Dacia a prezentat joi seară primele imagini cu Spring, primul model electric al mărcii de la Mioveni. Bazat pe modelul Renault K-ZE comercializat pe piața din China, Dacia Spring este o mașină de oraș cu elemente specifice unui crossover.

Modelul are o lungime de 3734 mm, o lățime de 1622 mm și o înălțime de 1516 mm. Ampatamentul este de 2423 mm, în timp ce garda la sol ajunge la 150 mm.

Din punct de vedere estetic, Spring se remarcă prin bara de protecție generoasă, farurile LED și o serie de elemente 3D, în timp ce trapa de acces pentru portul de încărcare este poziționat în partea din față și se deschide din interiorul mașinii.

Jantele din oțel au un aspect elegant datorită tehnologiei Flexwheel, în timp ce spatele iese în evidență prin luneta ușor bombată și bara de protecție robustă. Stopurile beneficiază de noua semnătură luminoasă în forma literei Y, la fel cum se întâmplă în cazul noilor generații Logan, Sandero și Sandero Stepway.

Ediția de lansare a noului model va avea unele detalii exterioare vopsite în portocaliu, cum ar fi carcasa oglinzilor retrovizoare, ornamentele situate în partea din spate a barelor de pavilion, conturul bandourilor de protecție laterale și ornamentele din partea superioară a calandrului.

Standard, Dacia Spring este echipată la interior cu un ecran cu diagonala de 3.5 inch care suportă inclusiv sistemul de recunoaștere vocală Google sau Apple prin apăsarea unui buton poziționat pe volan.

Opțional, clienții pot alege un sistem multimedia Media Nav cu ecran touch cu diagonala de 7 inch, sistem de navigație, bluetooth și port USB, la care se adaugă compatibilitate cu sistemele Android Auto și Apple CarPlay.

Conturul ecranului central și al aeratoarelor beneficiază de ornamente albastre, iar selectorul rotativ cromat, care înlocuiește schimbătorul de viteze, are 3 poziții: D, N și R.

Printre echipamentele suplimentare disponibile în serie sau opțional se numără direcția cu asistență variabilă 100% electrică, închiderea centralizată de la distanță, geamurile electrice, sistemul de aer condiționat manual sau reglajul electric al oglinzilor retrovizoare.

Chiar dacă dimensiunile exterioare sunt reduse, Dacia afirmă că pasagerii din spate au un spațiu generos deasupra capului, în timp ce distanța de la genunchi la spătarul scaunelor din față este de 100 mm.

În total, spațiile de depozitare pentru ocupanții locurilor din fata totalizează 23.1 litri și sunt disponibile la nivelul torpedoului, fețelor de portieră și la baza consolei centrale.

Dacia susține că Spring oferă de asemenea cel mai mare portbagaj din segment: 300 de litri sau aproximativ 600 de litri prin rabatarea banchetei din spate.

MOTORIZARE ȘI AUTONOMIE

Din punct de vedere tehnic, Dacia Spring are un motor electric de 44 de cai putere și un cuplu maxim de 125 Nm, iar viteza maximă este de 125 km/h.https://tpc.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Modul de condus ECO are ca efect limitarea puterii la 31 de cai putere și a vitezei maxime la 100 km/h.

Bateria Li-Ion are o capacitate de 26.8 kWh care asigură o autonomie mixtă de 225 de kilometri, în timp ce autonomia în regim urban este de 295 de kilometri.

Autonomia crește cu aproape 10% în cazul utilizării modului ECO. Bateria lui Dacia Spring poate fi încărcată în mai puțin de o oră la utilizarea unui stații de încărcare cu curent continuu (DC) cu până la 30 kW.

De asemenea, bateria poate fi încărcată și la stații de încărcare cu curent alternativ (AC) cu până la 6.6 kW. Prin urmare, încărcarea la un wallbox de 7.4 kW (caz în care bateria „trage” curent cu 6.6 kW), încărcarea până la 100% durează mai puțin de 5 ore.

Timpul necesar încărcării complete crește la 8 ore și jumătate la un wallbox de 3.7 kW și la circa 14 ore la utilizarea unei prize standard de 2.3 kW. Bateria este garantată timp de 8 ani sau 120.000 de kilometri.

SISTEME DE SIGURANȚĂ

Dacia Spring oferă numeroase echipamente de siguranță, printre care se numără limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență (AEB), activă la viteze de peste 7 km/h.

Opțional, Spring oferă și sistem de asistență la parcare datorită unor senzori cu ultrasunete amplasați pe bara de protecție spate și a unei camere de marșarier a cărei imagine este afișată pe ecranul sistemului multimedia cu linii de ghidare dinamice.

Nu în ultimul rând, Dacia oferă și aplicația mobila My Dacia pentru smartphone, care permite afișarea în timp real a nivelului bateriei, a autonomiei restante în kilometri, activarea de la distanță a sistemului de climatizare pentru încălzirea sau răcorirea habitaclului și localizarea mașinii în timp real.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *