Prima mașină Dacia Logan care merge cu apă. Șoferii pot parcurge 10.000 de kilometri cu doar un litru

Florian Călăuz, un instructor auto din Baia Mare, a reușit să omologheze motorul care merge cu apă, o invenție pe care și-a montat-o pe mașina personală, un model Dacia Logan. Cu un litru de apă poate parcurge 10.000 de kilometri.

Florin Călăuz susține că și-a montat pe mașină o instalație pe hidrogen (rezultat în urma hidrolizei apei), iar consumul de carburant i-a scăzut drastic, potrivit Alba24.ro.

Acesta susține că consumul de combustibil scade cu 40 – 50% la motoarele cu benzină, motorină și GPL. Cu un litru de apă plus hidroxid de sodiu a parcurs cu mașina 10.000 de kilometri.

 

“Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină, pot face drumul din Baia Mare până la Constanța, dus-întors și din nou până la malul mării. Vorbim de apă plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidoliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie si oxigenul va ieși pe țeavă de eșapament, scăzând poluarea.

Hidrogenul prin ardere dezvolta o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant pentru că în ardere se foloseste hidrogen”, a declarat Florian Calauz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *