Prima mașină electrică 100% românească, lansată oficial. Dacia Spring nu are nicio șansă

Când vine vorba de mașini electrice, românii se pot lăuda doar cu Dacia Spring, un autoturism produs 100% în China. De acum, există însă o alternativă semnificativ mai atractivă și una care a fost gândită, dezvoltată și produsă pe meleaguri mioritice, Momentum de la CryptoDATA Tech.

În cadrul unei conferințe desfășurate în acest weekend, CryptoDATA Tech a dezvăluit prima mașină electrică românească. De fapt, este un concept de supercar ce încearcă să cocheteze cu giganți precum Tesla, Ferrari, Lamborghini sau Aston Martin.

„În ultimii patru ani, am dezvoltat un vehicul electric complet funcțional care să satisfacă cerințele secolului 21. Prezentăm, introducem și testăm tehnologia pe care o dezvoltăm aici pentru a fi integrată într-un vehicul electric sau pentru industria auto”, a spus Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA, în timpul conferinței de presă.

CryptoDATA Momentum, prima mașină electrică românească

Deși are mari șanse să ajungă pe străzi în următorii trei ani, CryptoDATA Momentum a fost dezvoltată cu alte fluxuri de gânduri în spate. Acesta este un autoturism modular, dezvoltat încă de la început pe componente. Fiecare ”bucată” poate fi integrată într-o serie de alte vehicule destinate transportului public sau privat. Până și numeroase dispozitive electrice pot avea de câștigat de pe urma acestei creații motorizate. 

„Computerul de bord al mașinii transformă mașina într-un adevărat smart device. Poți sincroniza mașina la un al dispozitiv conectat la internet pentru a comunica cu un smart device”, a spus Ovidiu Toma. Conform datelor obținute de G4Media, autonomia mașinii gravitează între 350 și 400 de kilometri, în funcție de regimul de condus. În cazul în care ești curios de preț, acesta nu a fost oferit nici măcar sub forma unei estimări.

„Vorbim despre foarte multe variabile, practic vorbim despre un super-car. În general vorbim despre o plajă între 80.000 de euro și 150.000 de euro, deci cam atât de mare poate fi marja în funcție de cantități, cine este industriașul care merge în faza de industrializare, de piețele de distribuție și așa mai departe”, a declarat șeful companiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *