Primarul unei comune din Ungaria face plinul mașinilor instituției în România. „Sărăcia te face creativ”

Şoferii din localităţile de graniţă din Ungaria îşi fac plinul la combustibil în România, datorită preţurilor mai mici din țara noastră, iar fenomenul „turismului de shopping” se extinde şi la produse alimentare de bază.

Potrivit datelor de la Holtankoljak.hu, site utilitar similar cu monitorulpreturilor.ro, luni, în localitatea maghiară Biharkeresztes, staţiile Mol vindeau benzina cu 626 forinţi pe litru (adică 7,80 lei conform conversiei la BNR) și motorina cu 690 forinţi pe litru (8,59 lei).

 

Asta în timp ce în localitatea Borş, la doar 7,7 kilometri, aceeaşi companie vinde benzina cu 6,56 lei litrul, iar motorina cu 7,69 lei. Şi poţi alimenta chiar mai ieftin, căci la benzinăriile Petrom benzina se vinde cu 6,5 lei litrul iar motorina cu 7,63 litrul în timp ce Lukoil are preţuri şi mai mici la pompe: benzina costă 6,48 lei litrul iar motorina 7,62 lei.

Dacă anul trecut românii şi alţi vecini ai Ungariei fugeau să cumpere benzină la benzinăriile ungare pentru a profita de preţurile plafonate de acolo, acum situaţia este exact invers.  Locuitorii din satele ungureşti de frontieră fac naveta periodic, de câteva săptămâni, pentru a-şi alimenta maşinile.

În satul Kübekháza (judeţul Csongrád), lângă județul Timiș, până şi Primăria îşi alimentează maşinile în benzinării din România. Primarul independent dr Molnár Róbert susţine că o face ca să economisească, pentru că „sărăcia te face creativ”, după cum a relatat site-ul de știri Blikk.hu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *