Primele declarații ale șoferului de TIR filmat când evită milimetric o bătrână care traversa neregulamentar

”Nu cred că îmi mai iese a doua oară treaba asta”, este de părere șoferul TIR-ului surprins într-o filmare când trece milimetric pe lângă un pieton și se oprește într-un gard. Georgian Dinu, protagonistul scenei produse în județul Galați, are o experiență de 19 ani la volanul unor camioane.

Poliţiştii din Galaţi au făcut publică, miercuri, o filmare spectaculoasă în care şoferul unui TIR reuşeşte să evite în ultimul moment un pieton, o femeie de 90 de ani, care efectiv sare în faţa autovehiculului.

Şoferul TIR-ului reuşeşte să o evite pe bătrână, care scapă nevătămată, dar maşina intră într-un gard, pe care îl distruge. Conform IPJ Galaţi, totul s-a întâmplat miercuri, în orei 10.30, pe DN 2B, în localitatea Movileni.

”Nu știu ce reiese din acea filmare, dar distanța vă pot spune că a fost foarte mică. Femeia aceea nici măcar nu s-a uitat în stânga. A traversat strada ca la sprint, parcă dăduse cineva startul la maraton și a vrut să traverseze strada. Am auzit de la martori că băbuța se ducea să-și ia ceva de băut”, declară Georgian Dinu, șoferul TIR-ului.

Acesta spune că, deși nu se observă pe înregistrare, după ce a virat a intrat cu mașina în gard dar și într-un stâlp de electricitate, pe care l-a retezat.

”Lovitura cu stâlpul m-a zgâlțâit și pe mine. A doua zi am început să simt dureri. Eu nu-i doresc nimănui să aibă ocazia de a-și testa timpii de reacție. Un astfel de camion, care era încărcat, demarează greu dar se și oprește greu. Acum cred că nici mie nu îmi iese a doua oară treaba asta. Aproape se termina curba când s-a angajat femeia în traversare pe loc nepermis”, spune șoferul de TIR.

Buzoianul a reușit abia joi dimineață să vadă înregistrarea și să afle reacțiile colegilor de breaslă, care, în cea mai mare parte sunt de apreciere. Prin viteza sa de reacție, Georgian Dinu a reușit să evite acroșarea bătrânei de 90 de ani care îi sărise brusc în față.

”Eu zic și acum că a fost cea mai bună manevră posibilă. În două secunde s-a întâmplat totul. Dacă o loveam, era acum cu mâinile pe piept iar eu aș fi avut o grămadă de probleme pe cap. Am frânat cât am putut și am tras stânga de volan când am realizat că autoturismul din față avea ceva distanță. A văzut și el femeia și apucase să frâneze. Un metru, doi metri dacă nu viram, femeia era acroșată. Dacă era lovită, izbitura de asfalt îi era fatală”, este de părere șoferul în vârstă de 37 de ani.

După incident, bătrâna şi-a continuat drumul, fiind identificată ulterior cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. Femeia de 90 de ani a fost amendată cu 435 de lei pentru traversare neregulamentară.

În loc să-i mulţumească şoferului care a salvat-o, bătrâna a dat vina tot pe el. ”Da’ cine l-a pus pe el să treacă aşa aiurea, de nebun? Cum? De exemplu, eu mergeam, nu? Când să mă cobor jos, aud că uite maşina. Da’ maşina, dacă era, nu mă lovea?”, a declarat femeia, imediat după accident.

”Până am coborât eu din cabină, bătrânica a dispărut. A găsit-o poliția la domiciliu. Am văzut ce a zis, că eram băut. Am fost testat de două ori, ambele cu rezultat negativ, o dată pe loc, apoi la poliție. Doamna nici acum nu realizează că acum putea să nu mai fie, dintr-o neatenție. Îmi pare bine că am salvat-o și nu mai contează ce crede”, susține Georgian.

Georgian Dinu este șofer profesionist de la 18 ani, locuiește în municipiul Buzău, este căsătorit și are un băiețel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *