Prins în timp ce fura motorină, un șofer a încercat să îi mituiască pe jandarmi

Crezând că își poate ”rezolva” problema, după ce a fost prins furând motorină, bărbatul a încercat să îi mituiască pe jandarmi, aceștia înregistrându-l audio și anunțând DGAul.
IJJ Prahova: În data de 12.11.2020, în jurul orelor 22:10, o patrulă de jandarmi din cadrul I.J.J.Prahova, în timp ce executa misiuni specifice, a depistat pe raza localității Blejoi, în spatele magazinului de bricolaj „Leroy Merlin”, în sensul giratoriu din apropierea strazii Buda, o persoana de sex masculin ce sustragea cu ajutorul unui furtun ,din cauciuc, din rezervorul unui autotren, produs cu miros și aspect specific de motorină.

La vederea patrulei de jandarmi, persoana în cauză a aruncat furtunul în iarbă, iar canistra din plastic care avea capacitatea de 20 litri, fiind aproape plină, a introdus-o în cutia de scule a remorcii.

În timpul stabilirii identității persoanei și identificării tuturor mijloacelor materiale de probă, persoana în cauză a scos din portofel două bacnote a câte 100 lei pe care le-a oferit jandarmilor pentru ca aceștia să nu ia măsurile legale față de fapta constatată.

Jandarmii, sesizând intenția persoanei de a le oferi o sumă de bani pentru a nu își îndeplini atribuțiile legale, au procedat la înregistrarea audio a acestui fapt.

A fost anunțată imediat Structura D.G.A.Ploiesti, la fata locului prezentandu-se o echipă operativă din cadrul D.G.A., care a întreprins măsurile legale.

În raport cu faptele persoanei depistate, jandarmii au întocmit documentele specifice pentru sesizarea organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și dare de mită, fapte prevăzute și pedepsite de art. 228, respectiv art. 290 Cod penal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *