Prioritate pentru pensionari în parcările din fața marilor magazine. Ce amendă ar putea primi șoferii care le iau locul

Prioritate pentru pensionari în parcările din fața marilor magazine. Supermarketurile, hypermarketurile şi celelalte mari reţele de unităţi comerciale le vor aloca acestora un procent de 10% din locurile de parcare disponibile.

O propunere legislativă privind accesibilitatea locurilor de parcare pentru pensionari a fost depusă la Senat. Proiectul prevede că supermarketurile, hypermarketurile şi celelalte mari reţele de unităţi comerciale le vor aloca acestora un procent de 10% din locurile de parcare disponibile, potrivit informațiilor transmise de Ziare.com.

Prioritate pentru pensionari în parcările din fața marilor magazine

„Calculul locurilor de parcare acordate pensionarilor va fi făcut de fiecare entitate comercială în parte, acestea urmând a fi amplasate în locuri vizibile în parcările aferente”, prevede proiectul inițiat de deputatul neafiliat Daniel-Gheorghe Rusu, ales pe listele AUR.

„Unităţile comerciale vor amenaja, rezerva şi/sau semnaliza în mod corespunzător locurile de parcare destinate parcării mijloacelor de transport folosite de pensionari, separate de cele repartizate persoanelor cu dizabilităţi, femeilor gravide şi persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani”, mai este notat iniţiativa legislativă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *