Probleme pentru mii de șoferi. Ce riscă cei care vor să își ia permisul de conducere

Restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus au creat o situație imposibil de gestionat pentru viitorii șoferi. Ce riscă să pățească mii de români care vor să își ia permisul de conducere.

Probleme pentru mii de viitori șoferi. Ce riscă românii care vor să își ia permisul de conducere în perioada aceasta

După ce, în timpul stării de urgență întreaga activitate a școlilor auto și centrelor de examinare a fost suspendată, acum, cei care vor să își ia permisul  de conducere se confruntă cu o situație revoltătoare. Cu toate că examenle și cursurile pentru obținerea carnetului de șofer au fost reluate, autoritățile au impus reguli stricte. Astfel, s-a ajuns ca elevii să așteptă chiar și trei luni între proba teoretică și cea practică a examenului auto.

Este și cazul unui tânăr în vârstă de 18 ani, prezentat de Digi24. Alexandru Daneș are 18 ani și așteaptă cu nerăbdare momentul în care va deveni șofer. Abia a terminat cursurile de legislație și mai are doar două ore de condus. Entuziasmul îi piere când se gândește că va trebui să aștepte trei luni până va da proba de traseu.

„Mi se pare cam prea mult timpul de aşteptare… până la sală şi oraş, din câte am înţeles, minim 45 de zile, dacă nu mai mult. Tre’ să învăţăm mult mai mult, că altfel nu ştiu… Se uită în 45 de zile”, a spus tânărul, pentru sursa citată.

Nici instructorii auto nu sunt încântați de perioada lungă dintre probe, punctând faptul că elevii își pierd din abilitățile abia dobândite și vor fi nevoiți să își cumpere ore de perfecționare, ceea ce va însemna costuri suplimentare. În medie, o oră în plus de condus costă aproximativ 100 de lei. Pentru a putea face față probei de traseu, elevii ar trebui să își cumpere cel puțin trei astfel de ședințe.

„Este perioada foarte mare de asteptare între examenul de la sală și examenul de la traseu. Așteaptă și două luni, două luni și jumătate între cele două examene”, a explicat Horațiu Baltador, directorul unei școli de șoferi, pentru aceeași sursă.

Prima zi disponibilă pentru susținerea probei practice a examenului auto, disponibilă abia la finalul lunii octombrie

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au declarat că, la nivelul județului Sibiu, prima zi de programare online disponibilă este 26 octombrie. Potrivit autorităților, aproximativ 100 de persoane se înscriu zilnic pentru susținerea probei teoretice a examenului de obținere a permisului auto.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.