Putin se va apropia de România? Franța a publicat următoarea țară de pe lista lui

Se va apropia Putin de România? Franța a publicat următoarea țară de pe lista lui. Azi, ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe „harta statelor”. Tot șeful diplomaţiei franceze s-ar putea extindă și către alte două state, unul dintre ele fiind situat în apropiere de țara noastră.

Franța a publicat următoarea țară de pe lista lui Putin

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a spus că Vladimir Putin este un „semănător de război”, iar ofensiva în curs de desfăşurare în Ucraina s-ar putea extinde la Republica Moldova şi la Georgia.

Franța avertizează că ofensiva din Ucraina s-ar putea extinde până în Republica Moldova și Georgia. Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe „harta statelor”, a declarat vineri şeful diplomaţiei franceze.

„Suntem îngrijoraţi pentru ceea ce va urma”, a spus Jean-Yves Le Drian, atunci când a fost întrebat de postul de radio France Inter despre situaţia Republicii Moldova şi a Georgiei, denunţând „deriva rusă în materie de ingerinţe”.

Ministrul francez de externe a mai spus că Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe „harta statelor”, fiind de părere că „securitatea” preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski este, din acest moment, ameninţată de ofensiva rusă în curs de desfăşurare.

În ce privește Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aceasta a anunțat deja instaurarea stării de urgență pe fondul războiului din Ucraina. Parlamentul Republicii Moldova a votat azi introducerea stării de urgenţă pe întreg teritoriul ţării, pentru termen de 60 de zile.
Președintele Consiliului European a asigurat-o pe Maia Sandu că „UE este pe deplin alături de Republica Moldova”, în contextul crizei provocate de Rusia în Ucraina.

A doua zi de atac în Ucraina

Federația Rusă a început de ieri atacul asupra Ucrainei, prima zi de invazie având un bilanț cu mai mulți morți și răniți. În această dimineață, s-au auzit explozii puternice în Kiev, capitala Ucrainei, iar forțele ucrainene au doborât un avion rusesc. Ucrainenii din Kiev și din al doilea cel mai mare oraș, Harkov, s-au adăpostit la metrou.

Focuri de armă s-au auzit astăzi aproape de sediul guvernului, în timp ce armata ucraineană încearca să oprească intrarea forțelor rusești în capitala Ucrainei.

De cealaltă parte, în Rusia, mii de oameni au fost arestați după ce au iești pe străzile marilor orașe, în semn de protest împotriva invaziei din Ucraina. De precizat este că Occidentul a anunțat noi sancțiuni dure pentru Rusia, condamnând atacul asupra Ucrainei.

În ce privește țara noastră, aceasta își întărește nivelul de securitate, iar trupele NATO vor executa antrenamente în comun cu militarii români.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *