Puțini șoferi știu! De la ce distanță poate fi înregistrată viteza de circulație de către aparatele radar

Radarul, spaima șoferilor! Mulți conducători auto au experimentat, cel puțin o dată în viață, acest sentiment. Însă, puțini știu care este distanța de la care pistoalele radar pot înregistra viteza mașinilor din trafic.

 

Mulți șoferi sunt speriați când văd radarul, în timp ce se află în trafic, și, conștienți că au depășit limita vitezei permise, automat, încetinesc. Interesant este că există o distanță anume de la care poate fi citită viteza cu care mașinile circulă pe șosea. Mulți șoferi nu știu acest lucru, iar asta îi costă. În cele ce urmează, vă prezentăm tot ce trebuie să știți despre pistoalele de radar.

Poliția Rutieră are în dotare peste 100 de pistoale radar

Chiar dacă șoferii încetinesc rapid, în momentul în care observă radarul, se pare că este complet inutil, deoarece pistoalele de radar pot măsura viteze în doar 0,33 secunde, din momentul în care polițistul apasă trăgaciul.

„Poliția Rutieră are în dotare, la această oră, peste 100 de pistoale radar. Acestea sunt Tru Cam II și sunt foarte performante. Pot măsura viteza în doar 0,33 secunde din momentul în care polițistul apasă trăgaciul. Astfel, echipamentele de detecție a radarelor devin complet inutile. Niciun șofer nu va reuși să frâneze în timp util pentru a păcăli pistolul radar. Viteza lui a fost deja înregistrată.

Mai mult, pistolul radar este echipat cu un senzor anti-bruiere. În cazul în care identifică o mașină cu sistem care bruiază radarele poliției, pistolul arată o eroare și nu măsoară viteza. Dar polițistul își dă seama că șoferul are un sistem anti-radar și îi va face semn șoferului să oprească”, a declarat polițistul Tavi Perțea, citat de Pro Motor.

Care este distanța de la care poate fi citită viteza mașinii

Agentul Tavi Perțea a mai declarat că distanța maximă de la care pistolul radar poate înregistra viteza este 1.200 de metri.

„Pistolul radar are și el o limită de viteză. Nu poate reda viteze de peste 320 km/h. Dispozitivul poate surprinde viteza  din orice poziție a mașinii, dar nu poate face acest lucru atunci când este în mișcare. În schimb, radarele instalate pe mașinile poliției pot înregistra viteza, dacă autospeciala se află în mers.

1.200 de metri este distanța maximă de la care pistolul radar îți înregistrează viteza”, a mai declarat acesta.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *