Răsplata pentru solidaritatea românească: Ucraina ține blocate în graniță, de patru zile patru camioane cu români

În vreme ce sute de mii de români donează bani pentru refugiații din Ucraina, își pun casele la dispoziție sau merg cu ajtoare în vămi, Ucraina își bate joc de români. Camioane întregi cu români sunt ținute în vamă de mai multe zile, iar oamenii nu pot nici măcar să plece pentru că actele le-au fost reținute. Iată ce scrie deputatul PSD Radu Cristescu.

„Ucraina se comportă rusește cu românii aflați la graniță. În timp ce România și românii se comportă absolut prietenește și omenește cu Ucraina și cu refugiații ucraineni, fapt recunoscut public și de președintele Zelenski, și de oficialii europeni , vameșii ucraineni se comportă rusește cu cetățeni români aflați la granița Ucrainei cu Republica Moldova. Iată ce scrie ,, Libertatea ,, : ,,Mai mult de zece camioane românești conduse de români și moldoveni sunt blocate de 4 zile în vama Mohîliv-Podilskîi, în Ucraina, și nu pot intra în Republica Moldova. Unul dintre șoferi, care aduce vitrine frigorifice din Rusia, susține că i s-a spus că marfa e captură de război. Conducătorii cu cetățenie română au cerut ajutor la consulul general al României la Bălți, care spune că blocajul e cauzat de fluxul de refugiți ucraineni ce fug din calea războiului : „Facem ce putem”,,.

Iată și ce spune un șofer blocat de autoritățile ucrainene : ,,A venit un procuror, au deschis camionul, au fotografiat, au făcut inventar, m-au pus să semnez, mi-au luat actele. Mi-au zis că nu pot să trec că e marfă din Rusia, că rușii sunt bandiți și asta e pradă de război. Azi am stat flămând. Nu știu ce vor vameșii. Nici să plec fără camion nu pot, că mi-au luat pașaportul,,  Cum vine asta, domnule ministru de externe Aurescu? Niște cetățeni români reclamă un abuz porcesc al autorităților ucrainene, iar diplomatul român căruia i-au cerut disperați ajutorul le ține partea vameșilor ucraineni și oferă justificări pentru abuz? Chiar în halul ăsta de decădere și de mizerie a ajuns Ministerul Afacerilor Externe?

Cu vameșii ucraineni nu e nici o mirare, e plin internetul de mizeria lor dezgustătoare și de faptul că aceste reziduuri umane storc sute de euro de la fiecare mamă ucraineană cu copii mici, nelăsând pe nimeni să treacă granița până nu plătește birul sălbatic. Dar oare chiar atât de jos au ajuns și diplomații din MAE, încât să lase cetățeni români pe mâna acestor hiene în uniformă ucraineană? Domnule prim-ministru Ciucă, faceți ceva, că ministrul Aurescu e prea ocupat cu vorbele ieftine și inutile!, scrie Radu Cristescu pe Facebook,

sursa – stiripesurse.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *