Reacția MAI după accidentul de pe E85, soldat cu 7 morți: „Vă rugăm insistent!”

O nouă tragedie petrecută pe șoselele din România ridică semne de întrebare în ceea ce privește capacitatea autorităților de a reduce numărul victimelor din accidentele rutiere. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au postat un mesaj dur, pentru a-i convinge pe șoferi să pună mai mult preț pe viață.

Șapte persoane au decedat în urma coliziunii dintre un camion de marfă, o ambulanță și o autoutilitară în județul Iași, pe Drumul European 85. Șoferul camionului, care ar fi ajuns pe contrasens în urma unei depășiri imprudente, ar fi vinovat de producerea tragediei. Vezi AICI o animație grafică!

Reprezentanții MAI au lansat un nou apel către cei care se urcă la volan să respecte viața celor din jur și să-și ia măsuri suplimentare pentru a o proteja pe a lor. Mesajul ministerului, distribuit pe Facebook, s-a viralizat rapid.

Azi dimineață… DN 28, județul Iași… Din primele date, un autocamion intră pe contrasens, acroșează o ambulanță, apoi intră în coliziune frontală cu o autoutilitară.

Rezultatul: 7 persoane decedate și alte trei rănite.

STOP! Este mult prea mult… DEMULT ESTE MULT PREA MULT!

În doar câteva secunde 7 persoane și-au pierdut viața! Vă rugăm insistent! CONDUCEȚI PREVENTIV! Asigurați-vă temeinic atunci când intrați în depășire! Atenția trebuie să fie la drum, nu la telefonul mobil!

Nu circulați peste viteza legală admisă, nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise!

Nu uitați că nu sunteți singurii participanți la trafic, iar șoselele nu vă aparțin! Teribilismul vostru poate face ca această imagine să fie ultima amintire a familiei despre voi!

ÎNȚELEGEȚI O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA!”, se arată în mesajul postat pe rețeaua socială.

Accidentul a avut loc între localităţile Bălțați și Târgu Frumos, pe o porţiune din E85. Într-o curbă, şoferul camionului a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a acroşat ambulanța. 

Conducătorul auto al salvării, în care se afla o femeie gravidă în luna a noua, a tras de volan ca să evite impactul și a ajuns pe câmp. În urmă, camionul s-a izbit frontal de duba cu muncitori. Șase persoane din dubă au murit, iar a șaptea, șoferul camionului, a murit pe loc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *