Revelion 2022. Ce restricții au rămas valabile în noaptea dintre ani

Mai este foarte puțin și vom păși în noul an. Peste doar câteva ore 2021 se va încheia și îl vom primi în casele noastre pe 2022, despre care sperăm să fie mai bun. Și anul acesta, petrecerea dintre ani va fi diferită, din cauza contextului epidemiologic în care ne aflăm. Totuși, spre deosebire de Revelionul trecut, vom avea mai puține restricții.

Până la ce oră avem voie pe străzi în noaptea dintre ani

Anul acesta, de Revelion, au fost eliminate interdicțiile de circulație pe timp de noapte (și pentru persoanele neimunizate), precum și restricţiile referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor în perioadele 24.12.2021 – 25.12.2021 şi 31.12.2021 – 01.01.2022.

Nefiind restricții pe timpul nopții nu mai este nevoie de declarația pe proprie răspundere. Masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise, dar autoritățile le-au recomandat românilor să respecte în continuare regulile de distanțare fizică și să poarte masca de protecție în locurile aglomerate.

Cei care vor să petreacă Anul Nou departe de casă, se pot caza în unități turistice, dar doar pe bază de certificat verde, ca imunizat, trecut prin boală, sau test negativ PCR sau antigen.

De Revelion, anul acesta petrecerile private sunt permise, dar cu un număr limitat de persoane.

Sfaturi de Revelion de la Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății le-a făcut românilor recomandări pentru noaptea dintre ani. Alexandru Rafila a declarat că în aceste zile riscul de îmbolnăvire este mare și de aceea trebuie să fim atenți. Profesorul Rafila a precizat că este important să purtăm mască de protecție, să evităm aglomerația și să aerisim încăperile.

Sfatul meu este să nu se înghesuie lumea. Dacă e foarte aglomerat, totuși să poarte mască în spațiul deschis. Masca poate să fie nu neapărat plăcută, dar utilă, mai ales că este frig afară și uneori o mască poate să-ți ofere un anumit confort. Evitarea înghesuielii, a aglomerației, utilizarea măștii acolo unde nu ai ce face și este aglomerație, a spus Ministrul Sănătății la Digi24.

Este al doilea Revelion pe care îl petrecem sub semnul pandemiei. Spre deosebire de anul trecut, acum autoritățile au relaxat restricțiile și ne vom întoarce, într-o oarecare măsură, la normalitate.

Raed Arafat a declarat că vom vedea efectele petrecerilor de Revelion cam la o săptămână-două după și că nu toată lumea va respecta regulile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *