Revelion 2024. Greşeala pe care o fac toţi şoferii în noaptea dintre ani

Medicul Tudor Ciuhodaru, semnal de alarmă în prag de Revelion pentru șoferi: „Alcoolul din sânge nu dispare aşa de uşor”.

Revelion 2024. Medicul Tudor Ciuhodaru a tras un semnal de alarmă în prag de Revelion pentru șoferi. Se întâmplă ca unele persoane să bea de Revelion toată noaptea apoi, dimineața, să se urce la volan, crezând că efectul alcoolului a dispărut peste noapte. Ei bine, nu, alcoolul din sânge nu dispare atât de repede. Nu conduceți autoturismul și nu vă urcați în mașina condusă de o persoană aflată sub influența alcoolului.

Medicul Tudor Ciuhodaru recomandă șoferilor să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice. Pentru dispariția completă a alcoolului etilic din sânge, la o alcoolemie de 100 mg/dl sunt necesare 6-7 ore.

„Atenție șoferi, nu e de glumit. NU încercați să faceți asta. NU veți păcăli fiola (nici) la trecerea dintre ani. NU conduceți dacă ați băut. Pentru dispariția completă a alcoolului etilic din sânge, la o alcoolemie de 100 mg/dl ( 1 g°/00 ) sunt necesare 6-7 ore (!!! cu condiția stopării consumului de alcoolr”, a transmis Tudor Ciuhodaru, pe pagina de Facebook.

Revelion 2024: „Unul din trei accidente mortale este direct legat de consumul de alcool”

Medicul avertizează că în perioada sărbătorilor peste 30% din șoferii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani au condus cel puțin o dată sub influența băuturilor alcoolice.

„Doar câteva pahare multiplică de 10 ori riscul accidentelor rutiere. Unul din trei accidente mortale este direct legat de consumul de alcool.

E bine de știut:

1. Metodele de a păcăli fiola sunt doar simple mituri.

2. Încercările pentru a păcăli fiola prin: spălat pe dinți, utilizarea gumei de mestecat, scorțișoara ținută pe cerul gurii, mestecatul de pătrunjel, afirmarea ingestiei de acid acetic sub forma de oțet (castraveți murați, salată etc) sau a ingestiei de medicamente sub formă de soluție alcoolică sau a bomboanelor ce conțin alcool, încercarea de a sufla pe lângă fiolă nu au avut niciodată rezultat.

3. Iar dacă ar cunoaște metabolismul alcoolului și legislația rutieră din Romania mulți șoferi ar scăpa de multe neajunsuri și multe vieți ar putea fi salvate.

Continuarea AICI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *