Riscurile la care te supui dacă nu-ți speli mașina. Amendă usturătoare pentru șoferii care conduc cu geamurile murdare

Specialistul în conducere defensivă Titi Aur a vorbit despre educația românilor în ceea ce privește întreținerea automobilului. Ce amenzi riscă șoferii în acest caz.

Titi Aur, specialist în conducere defensivă și siguranță rutieră, a vorbit despre șoferii care își țin mașinile murdare și care nu se îngrijesc de buna funcționare a acestora.

Sunt tot felul de soluții, inclusiv pentru parbriz, ca să plece apa de pe el. O mașină, cu cât este mai lustruită și mai curată, cu atât are frecarea mai mică. Frecarea este un element care influențează consumul. Dacă este murdară, frecarea e mai mare.

A întreține mașina, înseamnă și latura estetică, dar înseamnă și că vopseaua va rezista mai mult, va fi mai lucioasă și mai frumoasă și vom consuma mai puțin. Pe cale de consecință, mașina va merge mai repede”, a spus Titi Aur, potrivit dcnews.ro.

Expertul spune că toate aceste lucruri țin de educația și cultura românilor.

„Cultura automobilistică se reflectă în foarte multe lucruri. Începând de la accidente, de la ce fel de mașini își cumpără românii, de la cum se duc să învețe să conducă mașina, de la câte circuite se duc, la cum își spală mașina și cum sunt tentați să facă tot felul de lucruri etc. Toate acestea fac parte din cultura asta tehnică și din educație.

Nu o să  putem compara niciodată societatea din România cu cea din Anglia. Ei au un cu totul alt cult pentru automobil, înțeleg mult mai multe, au fost educați altfel, sunt ateliere de preparări de mașini la fiecare colț de stradă, sunt piste și circuite unde se duc și fac tot felul de teste și antrenamente. De exemplu, Ungaria are 20 de circuite, Franța are peste 200. Acolo se duc proprietarii de mașini și fac diferite lucruri. Este alt fel de educație. La noi nu există așa ceva!”, a concluzionat Titi Aur.

Șoferii care circulă cu geamurile mașinilor murdare riscă să fie amendați de Poliție, în trafic. Agenții vor stabili dacă mizeria obstrucționează sau nu vizibilitatea și vor acționa în consecință. Ca referință, polițiștii trebuie să decidă dacă mașina este atât de murdară încât afectează vizibilitatea și, dintr-un punct de vedere, expun alți șoferi din trafic la diverse pericole. Practic, în lege, așa se menționează, şoferii prinşi cu parbrizul, geamurile laterale sau luneta murdare riscă amenzi între 870 și 1.160 de lei, dacă murdăria afectează vizibilitatea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *