Români, prinși într-un accident cu zeci de autoturisme și camioane: „Au murit oameni”

Un carambol cu zeci de mașini și TIR-uri a avut loc pe A12, în apropierea orașului Lahti, în Finlada. Câțiva români au fost prinși în mijlocul tragediei și au povestit pe rețelele sociale dezastrul de la fața locului.

„Mergeam acasă. Pe autobandă în fața noastră am văzut că se izbeau mașini… am oprit repede! În spatele nostru venea un TIR. Soțul a văzut în oglinzi și ne-a spus să sărim repede din mașină că ne izbește TIR-ul. Camionul a tras stânga ca să intre în parapet, să nu intre în noi. În spatele TIR-ului veneau mașini mici care probabil frânau brusc și se izbeau de el. Când se izbeau de el se auzea sunetul de moarte… S-a făcut carambol în față, în spate și noi pe mijloc, între ei… ”, a povestit românca pe TikTok.

Românca a mai postat, în lacrimi, filmulețe de la fața locului în care a arătat dezastrul: „S-au izbit salvările… au murit oameni!”

 Soțul femeii o liniștește: „Nu te mai panica, noi am ieșit din mașină, gata!”

Însă românca este șocată: „Da, dar moare lumea!”

30 mașini, implicate în carambol

Potrivit presei din Finlanda, cel puțin 30 de mașini au fost implicate în carambol. Incidentul a început când un autobuz a ieșit dintr-o oprire și două vehicule ale Forțelor de Apărare, care călătoreau din direcția Tampere, s-au ciocnit cu acesta.

Un TIR nu a reușit să frâneze la timp, cel mai probabil din cauza condițiilor meteo nefavorabile, și s-a prăbușit apoi în vehiculele Forțelor de Apărare. A urmat un lung șir de cicniri în spatele lor.

Poliția investighează în continuare cauza accidentului. Potrivit primelor date, nu există persoane decedate. (https://www.stiridiaspora.ro/)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.