Românii care lucrează în străinătate riscă amenzi usturătoare dacă nu fac asta! Ce spune hotărârea de Guvern

Conform unei hotărâri de Guvern publicată în Monitorul Oficial, oamenii care vor avea la ei mai mult de 10.000 de euro pe punctele de frontieră ale României vor risca amenzi de până la 50.000 de lei.

Pedeapsă dură pentru românii care lucrează în străinătate! Aceştia vor fi amendaţi cu până la 50.000 de lei dacă nu vor transmite sumele egale sau mai mari de 10.000 de euro pe care le dețin la intrarea sau ieşirea din ţară.

Hotărârea de Guvern pune în acord legislaţia autohtonă cu un act normativ care vizează controlul sumelor care intră sau ies din Uniunea Europeană, respectiv Regulamentul european 1.672/2018. Hotărârea a fost deja publicată în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare acum trei zile, pe 20 noiembrie 2021.

HG 1.184/2021 întărește cadrul legislativ şi cu hotărârea dată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene la începutul anului trecut, prin care s-a hotărât că persoanelor care intră sau ies din țară şi nu spun dacă dețin sume care depășesc 10.000 de euro nu le va fi luată această sumă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *