Rusia se laudă cu o rachetă „de neoprit”, care atinge 11.500 km/h şi are încărcătură nucleară

Rusia a lansat o nouă înregistrare cu racheta supersonică Zircon, care atinge 11.500 km/h şi are încărcătură nucleară, având puterea de a lovi Londra în doar 5 minute.

Kremlinul s-a lăudat şi anterior cu racheta mortală, despre care s-a spus că este „de neoprit”. Acum, imagini terifiante arată o rachetă Mach 9 Zircon – sau Tsirkon – fiind lansată, arătând cum președintele rus ar putea pregăti un atac nuclear hipersonic asupra Occidentului.

Clipul în care racheta este lansată de la fregata Amiral Gorșkov în Marea Albă a fost făcut public pe fondul ameninţărilor voalate ale Rusiei de a deveni atacuri nucleare în situaţia în care vreo ţară intervine în războiul din Ucraina.

Rusia a avertizat în mod repetat Occidentul că se va confrunta cu „consecințe nespuse” dacă va fi confruntată. La primele ore ale zilei de 24 februarie, Putin a avertizat cu privire la „consecințele cu care nu v-aţi confruntat niciodată în istoria voastră”, făcând, evident, aluzie la disponibilitatea sa de a folosi un atac nuclear.

Fostul șef al Marinei Regale, Lord West, a spus că un „calcul greșit” ar putea declanșa un război în Europa – care ar putea duce la un război mondial implicând utilizarea armelor nucleare. De asemenea, fostul comandant suprem adjunct al Aliaților NATO al Europei, generalul Sir Adrian Bradshaw, a declarat că invadarea Ucrainei de către Putin ar putea declanșa un război nuclear dacă trupele ruse pășesc pe teritoriile NATO.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *