Rusia vrea să împiedice șoferii străini care nu achită amenzile să părăsească țara

ioanelor și împiedicarea șoferilor să părăsească țara, relatează kommersant.ru.

Noua măsură, ale cărei proiecte de amendamente au fost publicate pe site-ul oficial al Federației Ruse, se vor aplica șoferilor care nu plătesc amenzile pe loc.

În conformitate cu propunerea de modificare a legii privind consolidarea controlului asupra autobuzelor și camioanelor înmatriculate în străinătate, în cazul în care șoferul sau proprietarul vehiculului nu își achită amenda imediat, Rostransnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere a Transporturilor) va putea decide să imobilizeze vehiculul.

Dacă amenda nu se achită pe loc, șoferul vehiculului va trebui să părăsească vehiculul, dar i se va interzice ieșirea din Rusia ” – subliniază Vladimir Afonskiy, vicepreședintele Comisiei pentru transport și construcții a Dumei de Stat.

El a subliniat că, din cauza unui sistem juridic imperfect și a lipsei de canale pentru schimbul de date între departamentele rusești și entitățile altor țări, în prezent șoferii străini rămân practic nepedepsiți.

Amenzile pentru infracțiunile de circulație înregistrate în Rusia de către camerele de luat vederi și radarele se îndreaptă către proprietarii vehiculelor.

Cu toate acestea, în cazul străinilor, notificarea infracțiunii și amenda trebuie să revină unei persoane juridice. Ministerul explică faptul că „în practică, acest lucru nu se întâmplă”, deoarece nu există un reprezentant legal al companiilor de transport străine în Rusia.

Șoferii sunt deja obligați să plătească o gamă întreagă de penalități – pentru viteză, încălcări ale traficului, lipsă de înregistrare în sistemul de taxare Płaton. În practică, însă, este o obligație formală care poate fi uitată după părăsirea Federației. „Drept urmare, delincvenții pot circula liber nepedepsit în Rusia”, admite Ministerul Transporturilor.

Oprirea vehiculelor la frontieră va avea un impact direct asupra reprezentantului legal al transportatorului străin. În prezent, există peste 330.000 de camioane în registrul vehiculelor cu numere de înmatriculare străine ”, a declarat Vladimir Afonskiy.

În opinia sa, străinii „neglijează de cele mai multe ori să plătească penalități pentru utilizarea drumurilor cu taxă și încălcări legate de camioanele supraîncărcate”. Interesant este faptul că reprezentanții Serviciului Płaton nu sunt de acord cu această afirmație, subliniind că „transportatorii străini sunt cei mai disciplinați și că puțini dintre ei încalcă reglementările”.

Vladimir Matiagin, președintele asociației de transportatori Gruzautotrans, susține, de asemenea, ideea ministerului, dar el a numit sistemul de blocare a vehiculelor „nu prea civilizat”. El a făcut referire la Finlanda, unde agenții vamali ii pot lasa pe șoferii cu amenzi neplătite să iasă din țară, dar dacă acestea nu sunt plătite în termenul legal, șoferului i se poate interzice accesul în țară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *