Sancțiuni de peste 200.000 euro pentru o companie care își plătea șoferii cu salarii mai mici decât prevede legea

O companie de transport din zona Hof a fost recent sancționată aspru pentru nerespectarea legislației privind salariile minime acordate angajaților; 204.000 de euro este amenda pe care agenții biroului vamal principal din Regensburg au decis să o acorde transportatorului.

Autoritățile declară că au declanșat ancheta după ce au primit mai multe sesizări din partea angajaților acestei companii.

Antreprenorul a fost acuzat, printre altele, că nu și-a plătit șoferii conform legii salariului minim, având de asemenea și restanțe în plata salariilor în valoare de aproximativ 64.000 de euro.

În plus, oficialii vamali au stabilit că în 2017 și 2018, compania fie a întocmit rapoarte false, fie nu a declarat deloc angajații în sistemul de securitate socială. Au fost identificate nereguli în cazul a 34 de angajați, prejudiciul adus statului fiind de 28.000 euro.

Reprezentanții legali ai companiei de transport au fost necooperanti cu autoritățile, fapt care a costat compania încă 1.500 de euro. O altă sancțiune de 1.500 euro a fost impusă directorului general al firmei pentru neprezentare în instanţă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *