SCANIA vrea să nu mai fabrice camioane diesel

Președinții a șapte companii producătoare de camioane au semnat recent un acord prin care confirmă angajamentul de încetare a vânzării camioanelor pe benzină și motorină până în 2040.

Daimler, Scania, MAN, Volvo, DAF, Iveco și Ford au format astfel o alianță pentru a integra soluțiile ecologice la combustibilii clasici în modelele de camioane produse.

Conform declarației comune, mărcile sus menționate vor înceta să mai vândă camioane care funcționează cu combustibil clasic până în 2040 – cu 10 ani mai devreme decât planul inițial.

CEO-ul Scania, Henrik Henriksson, a declarat pentru Financial Times că aproximativ 100 miliarde EUR vor fi cheltuite pentru integrarea noilor tehnologii de alimentare.

În declarația comuna, semnatarii s-au angajat, de asemenea, să facă investiții extinse în cercetarea privind combustibilii alternativi și să facă lobby la nivelul guvernelor locale pentru creșterea impozitului pe emisiile de dioxid de carbon.

Impozitul crescut pe combustibilii fosili ar contribui la impulsionarea schimbării, spune Henriksson:

Dacă politicienii continuă să subvenționeze combustibilii fosili, ne va fi foarte greu. Trebuie să schimbăm comportamentul consumatorului final și pe cel al clienților noștri. ”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.