Schimbare RADICALĂ a legii! Poliția NU TE MAI POATE AMENDA în această situație

Schimbare radicală a legislației! Angajații Poliției Române, ai Poliției Locale sau ai Jandarmeriei Române nu te mai pot amenda în această situație.

De la sfârșitul lunii ianuarie 2020, românii nu mai pot fi amendați pentru că nu au actul de identitate la ei. Deși legea s-a schimbat în luna ianuarie a acestui an, sunt și acum polițiști locali care nu cunosc acest amănunt.

Astfel, Bugetul.ro ține să le reamintească cititorilor săi că această modificare legislativă a intrat în vigoare la 26 ianuarie 2020, iar, în cazul în care sunt amendați de vreun organ al legii, să meargă în instanță pentru a anula sancțiunea.

Concret, în prezent, polițiștii te pot amenda doar dacă refuzi să dai informații pentru a-ți fi stabilită identitatea, nu și dacă nu ai buletinul la tine.

Printre altele, Legea nr. 192/2019 a modificat articolul potrivit căruia persoanele care nu se pot legitima cu actul de identitate sunt amendate.

Astfel, din acest an, se pedepsește doar refuzul persoanei de a furniza date pentru stabilirea identității sale.

„Refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, se precizează în Legea nr. 192/2019 care a modificat, printre altele, Art. 2 pct. 31 din Legea nr. 61/1991.

Pe de altă parte, tot din acest an, s-au majorat amenzile pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.