Se impune carantină totală de Sărbători?! Iată ce țări sunt vizate din cauza variantei Omicron

Pentru că varianta Omicron se răspândește cu mare viteză, Olanda a luat deja inițiativă și a impus un lockdown până la jumătatea lui ianuarie.

Guvernul Olandei a transmis că țara va intra în lockdown până la jumătatea lui ianuarie din cauza răspândirii variantei Omicron . „Olanda se închide din nou.Este inevitabil pentru că valul 5 vine spre noi cu varianta Omicron”, a transmis Mark Rutte, prim-ministrul Țărilor de Jos, într-o conferință de presă.

Cetățenii din Olanda vor avea parte de câteva restricții menite să îi protejeze de răspândirea variantei Omicron:

  • Magazinele care nu sunt esențiale vor fi închise
  • Locurile publice desstinate găzduirii oaspeților vor fi închise
  • Instituțiile culturale vor fi închise.

O veste oarecum bună este că școlile rămân deschise cel puțin până pe 9 ianuarie.

Țările de Jos se închid din nou. Acest lucru este inevitabil din cauza celui de-al cincilea val care vine asupra noastră cu varianta Omicron”, a mai spus Mark Rutte.

Regatul Unit al Marii Britanii impune, de asemenea, restricții noi

În Londra, situația stă la fel de alarmant din cauza variantei Omicron. S-a pus problema introducerii unor restricții de Sărbători, conform secretarului pentru Sănătate, Sajid Javid.

Printre măsurile de protecție reintroduse pentru a limita răspândirea variantei Omicron a virusului COVID-19 în Regatul Unit al Marii Britanii se numără și purtarea măștilor de protecție în interiorul locurilor publice.

„Cred că dacă nu introducem noi restricții, mai devreme decât mai târziu, veți vedea și mai multe cazuri pozitive și, potențial, servicii publice precum NHS pe punctul de a se prăbuși, dacă nu chiar se va prăbuși” a

declarat Sadiq Khan, primarul Londrei. 

În restul zonelor s-a luat deja atitudine împotriva variantei Omicron, astfel că majoritatea festivităților pentru Revelion vor fi interzise. De exemplu, Franța a transmis vineri că evenimentele în aer liber în ajunul Anului Nou vor fi interzise din cauza faptului că țara deja se află în al cincilea val de pandemie. De asemenea, în Danemarca s-a propus restricționarea funcționării cinematografelor și teatrelor și impunerea unui număr maxim de persoane care pot intra în magazine cu o săptămână înainte de Crăciun. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *