Se poate circula pe prima „autostradă nemţească” din România

Astăzi a fost dat în circulație drumul de beton ce face legătura între DN 5 și Vama Giurgiu, anunță CNAIR care publică și primele imagini de pe prima „autostradă nemţească”.

Drumul de intrare în țară dinspre Bulgaria a fost dat în circulație luni. Momentul a fost chiar transmis live pe pagina de Facebook a CNAIR. ”Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.

Sunt bucuros că încă o lucrare pe care am început-o în 2020 a fost finalizată înainte de termen și este dată în trafic: 20 octombrie 2020 A fost emisă autorizația de construire, 21 octombrie 2020 Am dat ordinul de începere a lucrărilor, 28 octombrie 2020 Start lucrări. Este prima „autostradă nemțească” din România, un drum expres realizat din beton rutier, care s-a așternut prin turnare continuă”, a anunţat Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *