Se reduce limita de viteză la 30 km/h în aceste localități

S-a decis! Limita de viteză în localități va fi redusă la 30 km/h, iar primăriile din această țară sunt autorizate să efectueze modificările necesare. În perspectivă, acestea vor avea posibilitatea să implementeze și să supravegheze mai eficient reducerile de viteză.

Limită de viteză de 30 km/h în localitățile din Austria

S-a decis! Primăriile din Austria ar putea implementa oricând o limită de viteză de 30 km/h. Această măsură a fost planificată încă de la începutul anului în cadrul modificărilor aduse reglementărilor privind traficul rutier de către Ministerul pentru Protecția Climei și a fost recent aprobată de Consiliul Național miercuri.

Peste 280 de municipalități și orașe, împreună cu organizații precum VCÖ și Städtebund, au susținut anterior o reformă menită să faciliteze introducerea limitei de viteză de 30 km/h. Această inițiativă a fost una transpartinică și a fost sprijinită la nivel național de reprezentanții orașelor și municipalităților de diferite dimensiuni.

Noul plan pentru limitarea vitezei la 30 km/h va intra în vigoare la 1 iulie 2024. Acesta are ca scop reducerea limitei de viteză de la 50 km/h la 30 km/h în multe orașe și municipalități. Potrivit ministerului, anterior, o astfel de măsură era posibilă în general, însă numai după efectuarea unor evaluări extinse de experți.

Acestea trebuiau să justifice necesitatea reducerii vitezei în cadrul unui proces birocratic. În viitor, autoritățile rutiere ar trebui să poată implementa mult mai ușor aceste reduceri de viteză.

Se dorește îmbunătățirea siguranței rutiere

Singura cerință în viitor este ca reducerea vitezei să fie adecvată pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

Dacă acest lucru este confirmat, „în zonele locale, în zonele cu o nevoie specială de protecție, cum ar fi în fața școlilor, grădinițelor, facilităților de agrement sau a locurilor de joacă, a spitalelor sau a căminelor de bătrâni, viteza maximă permisă” poate fi redusă într-un mod simplificat. În plus, autoritățile locale pot verifica singure conformitatea cu aceste reguli.

Ministerul precizează că va întări municipalitățile în monitorizarea limitelor de viteză. În viitor, acestea vor putea efectua ele însele controale cu radare de viteză. Baza pentru aceasta este o ordonanță de transfer corespunzătoare de la stat. De acum înainte, municipalitățile vor avea posibilitatea de a efectua controale cu radare de viteză doar dacă au propria lor poliție municipală.

Limită de viteză de 30 de km/h și în România

Și în România, autoritățile locale sau regionale au autoritatea de a impune restricții de circulație, inclusiv posibilitatea de a limita viteza maximă la 30 km/h în localitate și pe Drumurile Naționale, cu aprobarea Poliției Rutiere.

Șoferii trebuie să fie familiari cu toate regulile privind viteza maximă pe drumurile publice din România. În țară, rețeaua de drumuri este clasificată în diverse categorii. Autoritățile au stabilit limite de viteză specifice pentru fiecare tip de drum, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Cu toate acestea, aceste limite pot să varieze în funcție de diverse aspecte, iar în unele cazuri, cu aprobarea Poliției Rutiere, se pot impune viteze maxime mai reduse decât cele obișnuite pe anumite porțiuni de drum. Mai multe puteți citi aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *