Șef de post, acuzat că a venit beat la o intervenție, la volanul autospecialei de poliție

Şeful unui post de poliţie dintr-o comună din Olt este cercetat după ce un fermier a sesizat că în ziua de Bobotează omul legii s-ar fi prezentat în stare de ebrietate să facă verificări în cazul unui furt de cereale. Mai mult, şeful de post ar fi condus şi autospeciala de Poliţie sub influenţa alcoolului.

Potrivit Adevărul.ro, în ziua de Bobotează, după orele prânzului, un fermier din localitatea Brâncoveni, judeţul Olt, a constatat că din depozitul fermei i-ar lipsi câteva tone de cereale, aşa că a alertat Poliţia. Pentru că la postul de poliţie nu ar fi răspuns nimeni, în jurul orelor 14:00 a sunat la 112 să anunţe respectivul furt.

Între timp însă la fermă ar fi ajuns chiar şeful postului de poliţie din Brâncoveni, care ar fi venit singur, conducând autospeciala de poliţie.

Între acesta şi păgubit, după un schimb de replici, s-ar fi ajuns la un conflict verbal, petentul reproşându-i poliţistului că se află în stare de ebritate. Mai mult, fermierul a sunat la 112 pentru a sesiza presupusa stare de ebrietate a poliţistului şi faptul că acesta a urcat beat la volan. Lucrurile au luat în cele din urmă o întorsătură ciudată, cele relatate de bărbatul care a reclamat furtul, dar şi presupusa stare de ebrietate a şefului de post, fiind diferite de varianta poliţiştilor.

Colegii poliţistului, trimişi în urma apelului la 112, nu l-au mai găsit, în schimb, pe şeful de post la locul furtului reclamat.

A fugit la post. Şi-a băgat omu’ maşina-n curte, ca să n-arate că fusese la volan, adică să nu-i ia şi carnetu’…“, a declarat fermierul, potrivit Adevărul.ro.

Petentul spune, potrivit Adevărul.ro, că în urma sesizărilor la faţa locului au venit patru echipaje de poliţie: trei s-ar fi ocupat de cercetarea furtului, iar al patrulea ar fi pornit în căutarea şefului de post, care nu se mai afla în locul indicat în sesizarea de la 112.

Fermierul spune, potrivit Adevărul.ro, că şeful de post, care între timp lăsase maşina de poliţie, ar fi refuzat să sufle în alcooltest, întocmindu-se în acest sens şi un proces verbal, reprezentanţii IPJ Olt, în schimb, spun că nu au avut de ce să-l testeze pe colegul lor, pentru că pe de o parte ieşise din serviciu la ora 12:00, iar pe de alta, din primele cercetări efectuate la scurt timp de la sesizare, nu s-a constatat că poliţistul ar fi fost la volan, ci ajutorul de şef de post ar fi condus autospeciala de poliţie în care se afla însă şi şeful de post.

Comunicatul transmis de IPJ Olt, prin intermediul Biroului de presă:

La data de 06 ianuarie a.c., la ora 14:24, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat prin apel unic de urgenţă 112, de către un bărbat, din comuna Brâncoveni, cu privire la faptul că la ferma familiei sale, aflată pe raza localităţii, persoane necunoscute i-au sustras aproximativ 4 tone de cereale, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Găneasa, formată din 2 lucrători, aflaţi în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică din cadrul Posturilor de Poliţie Găneasa şi Slătioara, care au efectuat cercetarea la faţa locului împreună cu un criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic Olt. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările, pentru identificarea autorilor, stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale. În aceeaşi zi, la ora 14:49, acelaşi bărbat a sesizat prin apel de urgenţă 112, faptul că Şeful Postului de Poliţie Brâncoveni s-ar afla sub influenţa alcoolului, fiind prezent la locul unde a fost sesizată fapta de furt, anterior sosirii echipajului de intervenţie.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, s-au efectuat verificări şi sunt în continuare efectuate verificări interne pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale care se impun“.

Comandantul Poliţiei Municipiului Slatina, comisarul şef de poliţie Victor Vladu, a declarat, potrivit Adevărul.ro, că se va face o cercetare disciplinară în acest caz, urmând să se stabilească cu exactitate cum au stat lucrurile. Toţi poliţiştii care au fost la faţa locului pentru cercetarea celor două fapte semnalate prin 112 ar urma să întocmească raport. Din primele date se conturează însă varianta că şeful de post nu s-ar fi prezentat singur la sesizare şi că nu el s-ar fi aflat la volanul autospecialei, ci ajutorul de şef de post. Mai mult, la ora 12:00 şeful de post ieşise din serviciu, prin urmare nu existau motive să fie testat. Concluziile vor fi însă trase de-abia la finalul cercetărilor.

Fermierul care a sesizat întreaga situaţie crede acum că se încearcă, în fapt, muşamalizarea întregului caz și spune că şeful de post ar fi refuzat chiar în prezenţa sa să sufle în etilotest. 

Nu are de ce să se muşamalizeze pentru că nu există niciun interes să acoperim poliţişti care nu-şi fac treaba şi care se prezintă, dacă s-a prezentat, la serviciu sub consumul de băuturi alcoolice. El nu mai era în serviciu. O să întocmească raport şi şeful de secţie care a fost cu ei acolo, la asigurarea măsurilor de ordine, vedem ce au făcut şi ce s-a dispus“, a mai spus şeful Poliţiei Slatina, potrivit Adevărul.ro.

Sursa: Adevărul.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *