Semafoarele dintr-o intersecție din Neamț, alimentate cu energie de la un bar. Proprietarul a tăiat curentul pentru că nu i-a plătit nimeni factura

Situație neobișnuită într-o intersecție periculoasă din județul Neamț. Intersecţia din Girov e la câţiva kilometri de Piatra, pe drumul naţional care duce spre Roman.

Semafoarele instalate acolo de autorități sunt alimentate cu energie electrică de la un bar din apropiere. 

Recent, proprietarul barului a scos semafoarele din priză pentru că nimeni nu i-a plătit curentul consumat, potrivit TVR. E vorba de câteva sute de lei anual.

Vasile Ciubotaru, primarul comunei Girov a explicat cum s-a ajuns la această soluție inedită: „Suntem consideraţi, noi primăria, vinovaţi că nu există energie electrică. Prima dată s-a întrebat la iluminatul nostru public dacă se poate lega, am fost de acord, dar iluminatul public înseamnă iluminat de noapte, ziua ce facem? După care s-a găsit o soluţie. Alimentare de la un particular.”

Așa s-a ajuns la barul din apropiere. Între timp, proprietarul barului a fost de acord să bage semafoarele iar în priză pentru circa o săptămână. Iar acum, cei de la Drumuri spun că vor instala panouri fotovoltaice, astfel încât semafoarele să alimentate independent tot timpul. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *