Semnul de circulație pe care mulți șoferi nu-l recunosc. Unde îl întâlnești și ce trebuie să faci când îl vezi

Semnul de circulație pe care mulți șoferi nu-l recunosc. Unde este acesta întâlnit, de fapt, și ce trebuie să faci în fața lui.

Semnul de circulație pe care mulți șoferi nu-l recunosc. Acesta este întâlnit într-un loc specific, iar jumătate din șoferi nici nu ar ști ce trebuie să facă în această situație.

Semnul de circulație pe care mulți șoferi nu-l recunosc

Acest semn de circulație poate fi unul destul de dificil de recunoscut. El nu este așa folosit pe stradă, iar unele studii au arătat că jumătate din șoferi nu știu ce reprezintă acesta!

Studiul a fost realizat în Marea Britanie, iar mulți șoferi nici nu știu cum să procedeze când văd acest semn. Patru din cinci persoane nu au știut că spună ce reprezintă semnul de circulația din imaginea de mai sus.

Pentru cei care și acum sunt în ceață cu privire la ceea ce reprezintă semnul, atunci trebuie să îi lămurim. Este vorba despre o „rută de deviere de urgență pentru autostradă și alte traficuri rutiere principale”.

Departamentul pentru Transport, recomandări pentru șoferi

Departamentul pentru Transport din Marea Britanie a făcut și recomandări. După apariția studiului care a scos la iveală că extrem de mulți șoferi nu cunosc diferite semne de circulație, reprezentanții săi au transmis un mesaj.

Aceștia atenționează că pot apărea inclusiv semne noi de circulație. Șoferii trebuie să fie la curent cu toate și să le învețe semnificația.

Aceștia nu ar trebui să circule pe stradă fără să știe toate semnele, mai ales că sunt unele noi introduse. Indiferent că au promovat recent examenul pentru carnetul de conducere sau nu, toți șoferii trebuie să le cunoască.

„Din când în când sunt introduse noi indicatoare rutiere care transmit mesaje noi și în noi formate, astfel încât șoferii sau motocicliștii care au promovat examenul de conducere cu câțiva ani în urmă trebuie să fie la curent, altfel riscă să nu înțeleagă sau să nu respecte normele introduse recent de semne”, spune Departamentul pentru Transport.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *