Șofer de ambulanţă din Vaslui, aflat în misiune, amendat și lăsat fără permis pentru viteză prea mare în drum spre o pacientă

Un șofer de ambulanță din Vaslui a fost oprit de polițiști în trafic, amendat şi lăsat fără permis. Agenţii spun că şoferul a fost sancţionat pentru că nu avea pornite semnalele luminoase şi acustice.

Șoferul unei ambulanțe aparținând SAJ Vaslui a fost amendat și i-a fost suspendat permisul pentru că a circulat cu viteză foarte mare, în drum spre o pacientă.

Acesta făcea slalom printre mașini, pe bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, în încercarea de a ajunge cât mai repede la o pacientă din comuna Miclești. Pentru că era noapte, ambulanțierul nu a mai pornit semnalele acustice și luminoase, preferând să calce cât mai tare pedala de accelerație.

La ieșire din oraș spre Moara Grecilor, autospeciala a fost surprinsă de aparatul radar al polițiștilor cu o viteză de 107 km/h pe o porțiune de drum unde limita de viteză este de 50 km/h.

Legislația spune clar că ambulanțele circulă în regim prioritar atunci când au semnalele acustice șI luminoase puse în funcțiune, însă în ultima perioadă ambulanțierii nu mai pornesc sirena pe timp de noapte, după ce vasluienii s-au plâns pe rețelele de socializare și inclusiv la primărie, de zgomotul produs de aceste dispozitive, potrivit publicaţiei locale Vremea Nouă.

Era vorba de o urgență de Cod Galben și trebuia să ajungă cât mai repede în localitatea Popești, comuna Miclești. O femeie în vârstă de 68 de ani sunase la 112 și solicitase ajutor medical.

Echipajul nu a mai ajuns însă să-i acorde îngrijri medicale bolnave. Un echipaj de agenți de la Poliția Rutieră l-a oprit pe șofer în trafic. Motivul: conducea cu viteză mult prea mare.

Ambulanţierul a rămas fără permis de conducere pentru următoarele 90 de zile

Oamenii legii au decis să îl oprească, deoarece ambulanța nu avea în funcțiune semnalele luminoase și sonore, după cum prevede legea. Așa că au decis să-l amendeze pe șofer și, mai mult decât atât, să-l lase și fără permis.

În urma acestui incident, bărbatul a rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile.

“La data de 17 iunie 2023, ora 22.30, un echipaj al Serviciului Rutier Vaslui care acționa, în baza unui plan de acțiune, în municipiul Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare, a surprins cu aparatul radar și sancționat contravențional un conducător al unei autospeciale aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui, care nu circula în regim prioritar și care se deplasa cu o viteză de 107 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză maximă admisă este de 50 km/h.

Față de conducătorul auto, bărbat de 56 de ani, din Vaslui, a fost luată măsura sancționrții contravenționale și, complementar, suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *