Șofer român de camion, prins cu 138 km/h pe autostradă în Germania. Amendă uriașă

Poliția Autostrăzilor a scos marți, 12 decembrie, din trafic un șofer român care circula cu viteză extrem de mare pe autostrada A9, lângă Bayreuth, landul Bavaria. Camionul înmatriculat în România a fost remarcat din cauza depășirii masive a limitei de viteză permisă.

Viteza maximă admisă depășită cu 58 km/h

Potrivit poliției rutiere din Bayreuth, șoferul în vârstă de 51 de ani circula cu o viteză de până la 138 km/h. Aceasta înseamnă că a depășit viteza maximă admisă de 80 km/h cu 58 km/h.

La verificarea vehiculului și a șoferului, inspectorii de la echipa de mărfuri periculoase din cadrul poliției rutiere Bayreuth au observat imediat alte nereguli. Printre altele, polițiștii au descoperit că românul folosea două carduri de șofer pentru tahograf. Bărbatul de 51 de ani le-a utilizat pentru a simula perioadele de odihnă, aflându-se de fapt la volan.

Dosar penal împotriva șoferului și a companiei

Șoferului i s-a ordonat să facă o pauză obligatorie și i s-a interzis, de asemenea, să-și continue călătoria în Germania. Prin urmare, compania în cauză a trebuit să trimită un șofer înlocuitor. Șoferul camionului trebuie acum să se pregătească pentru urmărirea penală. Și compania la care este angajat este acum cercetată pentru încălcarea legilor în vigoare. Se va aplica o amendă de câteva mii de euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *