Şofer român de TIR, amendă de 270.000 de euro în Franţa şi interdicţie pe zece ani

Un şofer român de TIR, în vârstă de 32 de ani, a crezut că va da lovitura cu un transport, însă a fost prins şi amendat cu 270.000 de euro. În plus, el a primit interdicţia de a intra în ţară pe o perioadă de zece ani.

Şoferul român de TIR a fost tras pe dreapta, în urmă cu o săptămână, în zona localităţii Tavel, între Montpellier şi Marsilia, iar cu ocazia controlului, poliţiştii au descoperit o cantitate impresionantă de droguri.

Potrivit unor surse, câinii special antrenaţi ai francezilor au găsit 50 de kilograme de canabis ascunse în compartimente special construite în remorcă.

Românul a fost reţinut şi a declarat că a fost implicat doar el în cazul de trafic de droguri, insistând că nu face parte dintr-o reţea.

Tânărul a fost judecat prin procedură de urgenţă, iar după doar şase zile a fost condamnat la patru ani de închisoare. În plus, judecătorii i-au aplicat o amendă de 270.000 de euro.

Procurorii solicitaseră o pedeapsă de şase ani de închisoare, în timp ce administraţia vamală a cerut o amendă de 500.000 de euro.

De asemenea, şoferul român de TIR a primit o interdicție de intrare în Franța valabilă timp de 10 ani. Pedeapsa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, potrivit objectifgard.com.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *