Șofer român de TIR cu 800 de porci aproape morți în camion, se grăbea să ajungă cu ei în România

Poliția germană a descoperit în jur de 800 de purcei complet supraîncălziți într-un camion în interiorul căruia erau 38 de grade. Animalele sufereau vizibil și au fost salvate de pompieri, care le-au stropit cu apă ca să scadă temperatura, scrie Bild.

În timpul unui control de rutină la parcarea Nöthnitzgrund, ofițerii de poliție au descoperit pe neașteptate animalele complet epuizate și însetate în camionul condus de un șofer român în vârstă de 31 de ani. „Când veterinarul a sosit la ora 19.00, animalele de la etajele inferioare erau în mare parte apatice”, a comunicat Poliția din Dresda. Camionul era complet supraîncălzit și nu ar fi trebuit lăsat să circule, mai ales că s-a descoperit că instalația de răcire era defectă.

Au fost chemați pompierii, care au stropit animalele cu apă și au pulverizat de asemenea apă pe camion cu ajutorul unor ventilatoare, pentru a răcori ansamblul auto, dar și porcii. Numai când temperatura a fost semnificativ mai scăzută, după mai multe ore, i s-a permis șoferului să continue călătoria. El aducea porcii din Olanda în România. Un purtător de cuvânt al poliției a mai spus: „Au fost demarate investigații împotriva șoferului”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *