Șofer român de TIR în Marea Britanie: „Salariile alea mari nu există! E doar vrăjeală”

La final de septembrie 2021, britanicii s-au confruntat cu o criză de carburanți, deoarece nu au mai existat șoferi care să transporte combustibilul către stațiile de alimentare.

Media din Marea Britanie, dar și la nivel global, a preluat informația, iar cetățenii s-au panicat și au format cozi interminabile la benzinării, pentru a-și umple rezervoarele sau chiar pentru a face provizii pentru acasă.

Un român care lucrează pe camion în Marea Britanie spune că nimic din ceea ce se spune în presa britanică cu privire la criza din țară nu este adevărat.

Pe numele său Paul, bărbatul a declarat că există benzină/ motorină în stațiile de alimentare, iar pe rafturile magazine este marfă și totul este cât se poate de normal.

Un șofer român de TIR din Marea Britanie desființează mitul salariilor uriașe în domeniu. „Ceea ce arată mass media cum că se oferă salarii de 50 mii de lire nu există! Încercați să aplicați să vedeți dacă vă sună cineva!”, spune românul.

Potrivit românului, există într-adevăr o problemă a forței de muncă, deoarece, după ce a intrat în vigoare legea care nu le mai permite șoferilor să lucreze în regim de PFA și îi obligă pe cei fără contract determinat să plătească aceleași taxe ca cei care au contract nedeterminat, mulți străini au renunțat la locurile lor de muncă, pentru că nu le convenea să lucreze pe bani puțini.

Paul crede că, în prezent, marile lanțuri de supermarketuri și alte firme rămase fără angajați presează guvernul să aducă înapoi mâna de lucru ieftină și de calitate.

Prin această metodă s-ar rezolva și criza de șoferi pentru cisternele de combustibil, peste noapte.

„În realitate, țara asta este plină de șoferi de camion care nu profesează, deoarece au găsit alte joburi mult mai bine plătite și poate și mai relaxante.

Deci marile companii nu vor să plătească un salariu decent către șoferi și aceștia aleg alte joburi! Ceea ce arată mass media cum că se oferă salarii de 50 mii de lire nu există!

Încercați să aplicați să vedeți dacă vă sună cineva! O mare vrăjeala”, a spus șoferul român pentru Hotnews.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *