Potrivit procurorului, o încărcătură de cocaină fusese recuperată. Românul susține că nu a făcut niciun rău și are, de asemenea, o explicație originală pentru fotografiile imobilelor de lux din Dubai, care erau pe smartphone-ul său.
Camionistul român a trebuit să ridice un container cu ananas înghețat la Fruitkaai 188 și să-l livreze la Bredabaan în Brasschaat. Șoferul a făcut ceea ce i s-a cerut la data de 29 decembrie 2020 și a colectat containerul. El a primit codul PIN pentru colectarea prin e-mail.
În drum spre Bredabaan, șoferul român a primit un apel telefonic prin care i se spunea că adresa de livrare nu era corectă. A trebuit să parcheze o vreme până urma să primească o nouă adresă. O zi mai târziu, șeful său i-a spus că trebuie să returneze containerul la Fruitkaai.
Procurorul suspectează că acel palet a fost colectat și returnat după extragerea cocainei
La Fruitkaai, șoferul român de camion a fost imediat încătușat, deoarece containerul fusese semnalat ca fiind furat. Camionul său avea o plăcuță de înmatriculare falsă atașată cu sârmă de cupru. Potrivit procurorului, un palet cu ananas lipsea din containerul frigorific, exact spațiul necesar unei încărcături solide de cocaină. Procurorul suspectează că acel container a fost colectat și returnat după extragerea cocainei.
Potrivit procurorului, șoferul român de TIR se considerase deja bogat deoarece smartphone-ul său conținea fotografii cu apartamente de lux din Dubai. Totodată, românul a fost în contact cu agenții imobiliari la fața locului.
Avocații șoferului român au solicitat achitarea
Avocații șoferului român de camion au solicitat achitarea. Detectivii și procurorul suspectează că a fost extrasă o încărcătură de cocaină. Și suspectează că sigiliul containerului a fost modificat.
„Când cerem să examinăm sigiliul pentru a găsi amprente digitale sau urme de ADN ale clientului nostru, anchetatorii refuză să se conformeze. Se bazează pe experiența lor. Astăzi, se pare, toată lumea este expertă din experiență. Nu există dovezi clare în acest dosar”, au argumentat avocații apărării Nathalie Van Sande și Liliane Verjauw.
„Nu este niciodată rău să ai un plan”
Pentru fotografiile cu apartamente din Dubai pe smartphone-ul său, șoferul român de TIR a avut o altă explicație. Era în contact cu un vânzător de diamante. Dacă s-ar fi încheiat o afacere planificată, românul ar fi câștigat mulți bani din aceasta. El a vrut să cumpere un apartament de 400.000 până la 600.000 de euro în Dubai pentru fiul său.
„Nu este niciodată rău să ai un plan”, le-a spus românul anchetatorilor.
Judecătorii se vor pronunța pe 15 iulie.