Sofer roman de TIR, reactie dura la adresa angajatorilor: “Ati incercat sa faceti 9 luni pe an dus in peco?!”

E ușor să spui că un camionagiu fuge de responsabilități dacă nu știi cu ce se mănâncă meseria asta. In primul rand, un camionagiu are responsabilitati mai multe decat un angajat oarecare dintr-o fabrica, om care nu iese din patratica lui si face timp de cateva ore aceeasi chestie.

Un sofer profesionist lucreaza cu sisteme de orientare gps, asigura marfuri ( intodeauna de alta natura decat transportul precedent), are in grija si ruleaza cu un ansamblu de minim 120.000 euro, intra in locatii si spatii de descarcare care trezesc fiori reci si unora cu vehicule mult mai mici, asigura respectarea unor termene stricte, livrand marfuri diverse care asigura de la hrana si medicamente, pana la tot ce tine de confortul unei persoane.

Pare ca suntem niste oameni care tinem doar un volan?

In afara faptului ca se conduc perioade zilnice de 9/10 h zilnic (solo) si 18 h zilnic(echipaj) mai avem si responsabilitatea incarcarii marfurilor, descarcarea lor, asigurarea lor pe timpul transportului, asigurarea temperaturii optime pt transport, mici reparatii la camioane, atentie sporita pe timpul conducerii la trafic, oboseala acumulata dupa nopti consecutiv lucrate.

O alta chestiune care doare si care doar noi o intelegem este lipsa familiei, asta pe perioade lungi, ceea ce duce la o lipsa activa la viata sociala !

Printre altele, orice pas gresit in munca noastra duce la accidente teribile, un ansamblu incarcat avand undeva la 40t.

Stiti cum e sa faci toate astea si sa se trezeasca un politician sa spuna ca doar invartim de volan? Iti provoaca greata chestia asta!

Stiti cum e sa te trezesti cu hotii in cabina sau remorca, d-le viceprimar din Vulcan?? Stiti cum e sa te haituiasca politia in fiecare tara doar pt ca ai numere romanesti ?? Asta e rezultatul politicilor duse de politicienii din Romania!

Cum ati vrea sa ne respecte munca organele de control europene, daca voi, politicienii care traiti din taxele platite si de noi, nu o respectati, ba mai mult, o ironizati ??

Stiti cum e sa ai o cursa de noapte iar ziua sa incerci sa dormi la 40°C ? Stiti cum e sa stai oprit la -20 ° C si sa incerci a pune lanturi sa inaintezi dar tu nu iti mai simti buricele degetelor ??

Stiti cum e sa transporti mancare, dar a ta sa se strice in cateva ore pt ca e cald afara si nu incape toata in frigider ??

Stiti cati colegi ai nostri sunt atacati in regiunea Calais de imigranti ?? De hoti in parcari ?? Stiti cum e sa te ciupesti noaptea pt ca simti ca nu mai rezisti dar trebuie sa ajungi la destinatie ??

Stiti cumva cati ai nostri au murit anul trecut din cauza oboseli si a presiunii puse de firme ?? Va spun eu, 48 oameni!!

Stiti cumva cum e sa te lupti cu depresia intr-o cabina de 2/2 cate 9-10 luni pe an, cand stii ca familia iti este la 3000 km distanta ?? Ati incercat sa faceti 9 luni pe an duș in peco?

onsiderati ca avem o munca usoara si castigam mult?

De fapt majoritatea castiga salariul minim, restul sunt diurne pt personal delegat. Asta pt ca politicul din Romania nu e interesata de proiecte pt cea mai mare bransa a mediului privat romanesc.

Pt toata munca si ce am enumerat mai sus, majoritatea acelor oameni castiga doar salarii minime, atat!!

Ba da, plangem dupa Romania, insa politicul din Romania considera ca nu meritam mai mult, ca doar invartim de volan!!

Oferiti conditii si salarizari in Romania pt munca profesionist prestata si oamenii se intorc in Romania!! Oferiti infrastructura si parcari in Romania si venim sa va transportam marfurile in tara!!

Nu stiti nimic despre noi si despre munca noastra, voi astia din mocirla asta politica si dupa toate astea ne mai si jigniti !!

Va ofer posibilitatea sa veniti un minim de 2 saptamani sa vedeti pt ce castiga bani un camionagiu in afara Romaniei! Cei din Olanda au testat chestiunea ! Eu, personal ma ofer voluntar !!

Nu trebuie sa faceti nimic, doar sa ma insotiti !! La intoarcere va garantez ca veti pupa pamantul in Nadlac!!

Asta este o oferta deschisa oricarui politician din Romania, fie el barbat sau femeie. Avem si colege multe in bransa, asa ca va asteptam cu drag, la sursa, sa invartim doar volanul!!

Drumuri bune si asfalt sub roti!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.