Șofer şi la 91 de ani! “Am dreptul să conduc până la 96 de ani”, spune zălăuanul Teodor Paşca

Cel mai vârstnic şofer din Zalău, dacă nu chiar din întreg judeţul Sălaj, este Teodor Paşca – cel care la 91 de ani a urcat la volanul Daciei sale pe care o îndrăgeşte de aproape patru decenii

În primele zile ale anului am regăsit pe drumurile Sălajului unul dintre cei mai vârstnici şoferi din judeţ. La 91 de ani, zălăuanul Teodor Paşca a urcat la volanul maşinii – e vorba de un autoturism Dacia 1300, pe care îl îndrăgeşte de aproape 40 de ani – şi a făcut o plimbare pe străzile municipiului!

Bunicuţul a intrat astfel în cartea recordurilor cacel mai vârstnic şofer, cel puţin din Zalău, dacă nu şi din judeţul Sălaj!

L-am contactat să îl felicităm pentru curajul său, dar şi pentru a afla mica poveste din spatele şoferului de 91 de ani care conduce foarte vigilent şi fără… ochelari!

A luat permisul doar la 56 de ani!

De la început să spunem că Teodor Paşca nu a fost foarte atras de maşini în tinereţe. Astfel, zălăuanul a devenit posesorul unui permis de conducere doar undeva pe la vârsta de 56 de ani!

Prin anul 1984 şi-a cumpărat şi maşina, un autoturism Dacia 1300, de care e mândru şi acum. Deşi are vreo 40 de ani, maşinuţa merge bine şi chiar arată bibelou. “Toate piesele sunt originale”, ne anunţă bunicuţul.

S-a ocupat tot timpul de ea şi a condus destul de mult… Acum vreo trei ani, însă, un vecin de pe strada Kossuth a decedat în urma unui accident rutier, în care a fost victimă sigură. De atunci nu prea a mai condus…

“După acea tragedie, nevasta mea a zis să nu mai conduc, să nu fac şi eu ceva. I-am spus că dacă e să se întâmple ceva, se poate întâmpla la oricine, şi la 20 de ani şi la 90 de ani…”ne spune Teodor Paşca.

Citește articolul complet pe sportulsalajean.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *