Soferi, mare atentie! Se fura catalizatoare noaptea. Sunt extrem de valoroase

Un barbat din Bucuresti a avut o surpriza neplacuta cand s-a trezit dimineata. Acesta a constatat ca a ramas fara catalizator. Hotii i l-au taiat cu ajutorul unui flex cu baterii.

Politia din Bucuresti este in alerta dupa ce mai multe automobile au fost lasate fara catalizatoare, peste noapte. Motivul este unul simplu, catalizatoarele contin, printre altele, aur si platina, metale care se pot valorifica rapid.

Masinile lasate fara catalizatoare scot un zgomot foarte puternic
O soferita a avut surpriza neplacuta atunci cand s-a urcat la volan si a pornit masina. Aceasta a sesizat ca zgomotul facut de masina era foarte mare, iar dupa ce a coborat din ea si a verificat a observat niste tevi care pur si simplu atarnau sub automobil.

Un alt sofer s-a dus la mecanic dupa ce a sesizat zgomotul puternic, iar acolo a aflat ca anumite elemente ale esapamentului ar fi fost taiate pentru a fura catalizatorul.

Fara catalizator noxele ajung in masina
Zgomotele puternice tradeaza lipsa piesei, in lipsa careia noxele ajung in masina. Mecanicii spun ca tot mai multi clienti s-au plans ca s-au trezit fara aceasta componenta.

Florin Sturz, proprietar atelier auto: ”In ultimele doua-trei luni, chiar am constatat ca sunt mai dese intamplarile astea. Asta este piesa vedeta. Interesul e pentru cutia asta, pentru metalele pretioase din interior. Din cate am inteles, platina, aur si inca vreo doua componente foarte costisitoare. Cand se fura catalizatorul, se distruge si tubul flexibil, se mai distruge si sonda, si la modelele mai vechi, undeva pe la 1.000 de lei ar fi dauna clientului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *