Şoferi români de TIR, prinşi la furat de motorină. Colegii lor: „Ne furăm unii pe alţii. Suntem atât de proşti!“

Doi şoferi români de TIR au fost arestaţi în Spania, după ce au fost prinşi în timp ce furau motorină de la alte camioane.Agenţii Gărzii Civile spaniole au organizat la sfârşitul acestei săptămâni o amplă operaţiune, ce  a avut ca rezultat arestarea a doi şoferi de TIR de origine română, aceştia fiind acuzaţi de furt de combustibil. Potrivit publicaţiei locale miciudadreal.es, incidentul s-a petrecut în parcarea porţii 9 a complexului petrochimic din Puertollano, un oraş situat în provincia Ciudad Real din comunitatea autonomă Castilia-La Mancha.

O anchetă mai amplă este în curs de desfăşurare, în contextul în care cei doi şoferi de TIR se pare că au comis furturi similare şi în districtul Argamasilla de Calatrava.

Curse în Europa pe motorină „de împrumut” 

Faptele celor doi români i-a revoltat pe mulţi şoferi români de TIR care lucrează în Europa. „Mulţumim Poliţiei că i-a prins. Sunt în temniţă şi mâine vor fi scoşi de acolo şi trimişi în România şi nu se va mai şti nimic despre ei”, a comentat un şofer sub protecţia anonimatului.

Bărbatul a ţinut să remarce că cei şoferi români de TIR puseseră în practică de luni bune acest gen de furt. „Aveau câteva rezervoare pline de motorină, o pompă bună şi un furtun bun, aşa că nu este prima dată când o fac. Celelalte camioane întâlnite pe ruta lor sunt transformate pur şi simplu în pompe de alimentare. Suntem cei mai jefuiţi. Ne jefuiesc în zonele de serviciu, poliţiştii ne jefuiesc pe autostradă şi vedem că suntem atât de proşti că ne jefuim reciproc”, mai scrie şoferul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *