Şoferii care încalcă această regulă riscă amenzi de 4.500 de lei şi pot ajunge după gratii

Potrivit noului cod rutier, şoferii care nu sunt atenţi în momentul în care traversează o cale ferată, chiar dacă nu mai este funcţională, riscă amenzi de până la 4.500 de lei. De asemenea, aceştia pot ajunge chiar şi după gratii.
Noile reglementări care au intrat în vigoare încă de la începutul anului aduc schimbări importante pentru şoferii care circulă pe drumurile din România.
Potrivit noilor reglementări, şoferul care a traversat linia de cale ferată în afara pasajului de nivel riscă o amendă cuprinsă între 3000-3750 lei sau muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 20 la 30 de ore. De asemenea, șoferul poate primi arest contravențional pe un termen de 15 zile, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce vehicule timp de 6 luni.
Măsura a fost luată în contextul în care în ţara noastră sunt o mulțime de căi ferate dezafectate, care deserveau vechile fabrici comuniste, dar pe care nimeni nu le-a demontat. Acestea, chiar dacă nu mai sunt funcționale, sunt considerate căi ferate, astfel că te poți trezi oricând sancționat.

Dacă un șofer traversează linia căii ferate prin pasajul de nivel, acesta riscă o amendă cuprinsă între 3000-3750 de lei  sau muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 30 la 40 de ore.

De asemenea, încălcarea regulilor de traversare a liniei de cale ferată prin pasajul de nivel îţi poate aduce o amendă cuprinsă între 3750-4500 sau muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore în cazul în care ai generat riscul producerii unui accident de circulație, potrivit playtech.ro. 

Şi în această situaţie şoferii pot primi arest contravențional pe un termen de 15 zile, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce vehicule între 2-3 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.