Șoferii de mașini electrice se declară surprinși de cât de repede se uzează anvelopele, din cauza greutății vehiculelor

Posesorii de mașini electrice se plâng de faptul că anvelopele acestora se uzează mai repede decât la mașinile clasice. Acest lucru a fost constatat într-un studiu de satisfacție a clienților J.D. Power din acest an.

Cercetarea arată că așteptările șoferilor de mașini electrice sunt similare cu ale celor de mașini clasice. Cu toate acestea, din cauza greutății vehiculelor și cuplului mai mare, anvelopele se uzează mai rapid.

„Decalajul tot mai mare de satisfacție dintre vehiculele electrice și vehiculele pe benzină evidențiază o oportunitate pentru producătorii de anvelope și producătorii de automobile de a educa proprietarii de vehicule electrice cu privire la diferențele de performanță”, a declarat Ashley Edgar, director senior de evaluare comparativă și mobilitate alternativă la J.D. Power.

„În plus, din cauza conflictului inerent al maximizării autonomiei vehiculelor și al optimizării uzurii anvelopelor pentru vehiculele electrice, producătorii de anvelope și producătorii de automobile trebuie să lucreze împreună pentru a depăși provocarea fără a sacrifica complet performanța anvelopelor în alte domenii, mai ales că piața vehiculelor electrice continuă să crească”, a mai spus acesta.

Unele mașini, precum Rivian R1T şi R1S, pot genera o uzură completă după doar 10.000 de kilometri. Acest lucru a fost demonstrat de un studiu al CDK Global citat de PiațaAuto.md.

„Într-un asemenea ritm, schimbul de anvelope la maşinile electrice este similar schimbului de ulei la cele cu motoare pe benzină”, se preciza în studiu.

JD Power propune însă anvelope speciale pentru mașinile electrice. Ca urmare a faptului că au compoziții diferite de cauciuc, acestea suntînsă să fie mai scumpe. Se sugerează practic ideea că vehiculele electrice au nevoie de anvelope speciale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *