Şoferii de peste 65 de ani nu vor mai putea conduce. Ţara europeană care vrea să îi lase pietoni pe bătrâni

Foarte multe dintre accidente sunt provocate de către șoferi mai în vârstă. Această categorie de șoferi au provocat de-a lungul timpului adevărate tragedii. Așadar, șoferii de peste 65 de ani nu vor mai putea conduce. Care este țara europeană care vrea să îi lase pietoni pe bătrâni.

Se ia în calcul ca șoferii de peste 65 de ani să nu mai conducă. În ce țară europeană sunt dezbateri în acest sens

Reînnoirea carnetului de conducere se face foarte greu în Spania, necesitând examen medical, evaluare psihologică, fotografie nouă, programare…etc.

De asemenea, șeful Direcției Generale pentru Trafic (DGT), Pere Navarro, a anunțat că dorește să efectueze modificări pentru șoferii de peste 65 de ani.

Nu există limită de vârstă

 

În contextul anunțului, toți ochii sunt ațintiți asupra șoferilor de peste 65 de ani. În ultimul timp, în Spania, au fost discuții ample dacă este sau nu oportun să se stabilească o vârstă limită de la care să fie interzis condusul unei mașini.

 

Acum, în Spania nu există o limită de vârstă, așa cum se întâmplă în alte țări. De asemenea, Pere Navarro a declarat presei faptul că el este de acord să fie mai exigent la reînnoirea permisului de conducere, având în vedere categoria șoferilor de peste 65 de ani, însă insistă că nimănui nu i se va interzice să conducă din cauza vârstei. Astfel, lumea se întreabă la ce aspect face referire noua modificare, de fapt.

Se urmărește condiția fizică a șoferului

După cum a mai explicat Pere Navarro, este vorba despre condițiile fizice ale șoferului.

„Acum, de la vârsta de 65 de ani, reînnoiești permisul pentru încă cinci ani. Dar extinderea permisului de conducere pentru cineva care are 90 de ani, timp de cinci ani, mi se pare ciudat”, a spus șeful Direcției Generale pentru Trafic, conform publicației spaniole Eldia.

 

Ce prevede noua lege

 

Deocamdată, noutățile aplicate în noua lege a circulației din Spania sunt doar solicitările transmise de DGT Guvernului în ultimii 5 ani.

Astfel, modificările în ceea ce privește reînnoirea permisului de conducere în Spania ar putea ajunge în curând și, deși nu există încă o cifră care să reducă valabilitatea lui, acesta nu se va mai reînnoi la fiecare 5 ani pentru persoanele în vârstă.

Sursa – playtech.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *