Şoferii încep anul 2024 cu un nou şoc: polițele RCA s-ar putea scumpi din ianuarie

Expirarea poliţelor RCA de la Euroins, ce se va produce în decembrie, va afecta pe toată lumea, nu doar pe cei care au asigurări la această firmă.

De ce? Pentru că şoferii vor merge către celelalte societăţi, iar asta ar putea determina creşterea tarifelor.

Va fi o mare cerere pe piaţa RCA

Consiliului Concurenței atrage atenția că problemele de pe piața RCA, cu 4 falimente în ultimii 8 ani, persistă și că este nevoie de o lege nouă, care să vină cu soluții.

Deja am avut o plafonare, am avut o extindere a ei. E timp suficient ca să venim cu o soluție legislativă care să pună lucrurile la punct. Legile nu se adoptă greu în România, dar ne hotărâm greu, e problemă de voință. 

Dacă avem voință, avem o viteză extraordinară în adoptare. Noi avem un proiect de lege pe care l-am depus de acum doi ani și care credem că ar îmbunătăți funcționarea pieței. 

Eu sper ca proiectul acela sau o variantă a alui o să ajungă să fie transpus în legislație și că nu vom elimina pur și simplu plafonarea fără să punem în locul ei un set de măsuri care să permită funcționarea bună a pieței. 

Falimentele astea nu au apărut din neant. Piața avea probleme. Problemele legislației asigurărilor au contribuit, nu au cauzat singure, dar au contribuit la criza de RCA”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *