Soferii nu vor mai putea fi opriti in trafic fara motiv. Ce reguli trebuie sa respecte politistii

Daca aveti drum in Republica Moldova, trebuie sa stiti ca nu veti putea fi opriti in trafic, decat daca politistul are un motiv bine intemeiat.

Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Andrei Nastase, a semnat un ordin cu privire la asigurarea respectarii prevederilor actelor normative in domeniul controlului traficului rutier, transmite agentia de presa IPN.

Potrivit noului ordin, oprirea si verificarea vehiculelor in lipsa temeiurilor legale este interzisa. Totodata, oamenii legii vor fi obligati sa stea la vedere si sa explice motivul opririi, dar si sa prezinte legitimatia de serviciu.

Aceasta nu este insa singura schimbare adusa de ordinul recent semnat. Unitatile de supraveghere a traficului vor fi amplasate numai in locuri vizibile, fiind interzisa practica anterioara de stationare in spatii ascunse conducatorilor auto.

Si politistii din tara noastra trebuie sa respecte aceleasi reguli. Agentul rutier e obligat sa comunice soferului motivul opririi, dar si abaterea comisa si sanctiunea prevazuta de lege (daca este cazul), dupa care trebuie sa intocmeasca documentele de constatare si sa solicite conducatorului auto sa ramana in autovehicul.

Din punct de vedere al opririi pe autostrăzi, agentii rutieri trebuie să efectueze semnalul de oprire doar din autovehiculul politiei, iar conducătorul auto să fie invitat să urmeze masina politiei pana in prima parcare, unde se va trece la executarea controlului propriu zis

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *