Șoferii pot fi SANCȚIONAȚI chiar dacă nu se află la volan

Conducerea unui autovehicul împrumutat poate atrage sancțiuni proprietarului, în special dacă persoana care conducea mașina a fost prinsă în timp ce accelera peste viteza legală.

Proprietarul unui autoturism poate decide să-l împrumute unei alte persoane în multe cazuri. În cazul în care o persoană apropiată sau un membru al familiei împrumută ilegal mașina, sancțiunile sunt dure.

Potrivit legii, proprietarul unui vehicul poate fi supus sancțiunilor penale dacă împrumută mașina unei persoane care nu deține permis de conducere, are permisul suspendat, expirat sau anulat, sau dacă mașina nu este condusă în conformitate cu legislația românească.

De asemenea, proprietarul mașinii unei persoane care a consumat alcool în cantități peste limitele permise de lege sau substanțe psihoactive poate fi tras la răspundere penală.

În cazul în care sunt prinși conducând fără permis de conducere, șoferii riscă între un an și cinci ani de închisoare. Prinși conducând sub influența drogurilor sau alcoolului sau cu permisul suspendat, pot fi condamnați la între șase luni și trei ani de închisoare în conformitate cu legile în vigoare.

De altfel, este esențial să se țină cont de responsabilitatea proprietarului care a încredințat autoturismul unei persoane fără carnet de conducere. Cu toate acestea, dacă autovehiculul a fost furat sau condus fără acordul unui infractor, proprietarul nu poate fi sancționat.

Există o serie de consecințe care pot fi aplicate unui șofer care conduce o mașină împrumutată dacă este prins conducând într-o viteză excesivă. Prima este cea menționată mai sus, în care proprietarul este responsabil împreună cu șoferul care a condus mașina.

Acceptarea sancțiunii de către proprietar este o altă opțiune în acest caz. În special, responsabilitatea revine proprietarului autoturismului dacă acesta circulă fără rovinietă. În al treilea caz, șoferul a încălcat limita de viteză. El este responsabil pentru amendă în acest caz. Nu proprietarul mașinii, ci șoferul va fi amendat dacă a condus o mașină cu probleme la sistemul de frânare sau a depășit viteza legală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *