Șoferii profesioniști sunt discriminați de Guvernul României. Sportivii și artiștii, nu

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atenția, într-un comunicat de presă din 16 august 2021, că prin Hotărârea nr. 59/12.08.2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență discriminează șoferii profesioniști în raport cu membrii delegațiilor sportive și artiștii și stafful acestora. Potrivit acestei hotărâri, membrii delegațiilor sportive precum și artiștii care sosesc în România din țări aflate în zona roșie de risc epidemiologic pentru a participara la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment sunt exceptați de la măsura carantinei dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară.

În schimb, șoferii profesioniști intră automat în carantină dacă nu sunt vaccinați sau au trecut prin infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile. Excepție fac doar șoferii care rămân mai puțin de 72 de ore pe teritoriul național și au test RT-PCR sau care sunt în tranzit și părăsesc România în cel mult 24 de ore. UNTRR susține că a socilitat autorităților române ca șoferii români și străini să fie scutiți de carantină și de la prezentarea unui test RT-PCR sau a unei dovezi de confirmare a vindecării de infecția cu Sars-Cov-2. Măsura ar fi fost benefică pentru evitarea blocajelor la frontiere și respectarea culoarelor verzi din UE.

Din păcate, demersurile UNTRR au rămas fără răspuns, asociația considerând că autoritățile române discriminează o categorie profesională în detrimentul altora care nu aduc aceeași contribuție la economie precum industria transportului rutier. sursa: NEWSROMANIA.NET

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *