Șoferii români care nu vor mai putea conduce cu peste 90 km/oră. Nici noaptea nu vor mai putea circula. De când intră în vigoare măsura

O categorie de șoferi români nu va mai putea conduce cu peste 90 de kilometri pe oră și nici noaptea, potrivit unei directive a UE, care se dezbate. Directiva ar putea intra în vigoare în primăvară.

Șoferii români începători nu vor mai putea conduce cu peste 90 de kilometri pe oră și nici noaptea, potrivit unei directive a UE care se va aplica și în România.

Categoria de șoferi care nu va mai putea circula cu viteză și nici noaptea

Bruxelles-ul lucrează la o nouă directivă privind permisele de conducere. Este prevăzut să se înființeze o bază de date pentru a facilita schimbul de informații în cadrul Uniunii Europene. Acest lucru înseamnă că, în curând, permisele de conducere vor putea fi retrase oriunde în Uniune, indiferent de țara în care este înmatriculată mașina.

În acest moment, nu toate statele au aceeași legislație legată de alccol. „Nivelul de alcool și de droguri va fi standardizat, la fel ca și amenzile și sistemul de puncte”, scrie publicația express.co.uk.

Printre cele mai importante reglemtări este aceea că UE dorește să introducă limite de viteză în funcție de grupele de vârstă. Astfel, șoferii tineri, începători, nu vor avea voie să conducă decât cu o viteză maximă de 90 km/h, chiar și pe autostradă. Ar putea exista și o interdicție de a conduce pe timp de noapte pentru noii șoferi. După perioada de probă, care la noi în țară este de un an, toți șoferii începători vor trebui să susțină din nou examenul de conducere. Aceste directive se vor aplica obligatoriu și în România când vor fi adoptate la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, UE intenționează să introducă un nou permis de conducere de categoria B+. Limita de greutate pentru permisul de conducere normal B va fi redusă drastic – de la 3.500 la 1.800 de kilograme. Oricine dorește să conducă vehicule mai grele va avea nevoie, în viitor, de un permis de conducere B+ și trebuie să aibă 21 de ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *