Şoferul permite căţelului speriat să urce în autobuz în timpul furtunii

Din când în când, unele poveşti ajung să ne restabilească credinţa în umanitate – gesturi simple care sunt capabile să ne bucure inimile.

Acţiuni precum cea despre care veţi afla în continuare ne consolează şi subliniază încă o dată faptul că nu este totul pierdut.

În acea zi, vremea a fost foarte urâtă – vântul puternic anunţa că vine o furtună şi nu a durat mult până când urgia s-a dezlănţuit asupra oraşului San Salvador de Jujuy, Argentina.

Animalele se tem de tunete şi sunt foarte înspăimântate de acestea – la fel cum se întâmplă şi în cazul artificiilor. Orice zgomot mai puternic ajunge la urechile câinelui la o intensitate diferită de a noastră, ceea ce-i creează disconfort fiind detectat ca un pericol.

Un câine vagabond era îngrozit de sunetele înfricoşătoare produse de tunete, aşa că un şofer de autobuz, care a văzut întreaga scenă, l-a lăsat să urce în autovehicul pentru a-l proteja de ploaie şi zgomot.

Jorge l-a văzut cât era de speriat – patrupedul urla de frică la auzul tunetelor puternice – şi ştia că era cu adevărat terifiant pentru el. Chiar şi noi oamenii ne speriem uneori, darămite animalele…

Cât a durat furtuna, câinele a rămas în siguranţă în autobuz, iar când starea vremii s-a îmbunătăţit, şoferul i-a permis să coboare exact în locul de unde îl luase. Un călător a fost martorul acestui episod, poate banal pentru unii, dar deosebit de nobil pentru alţii, şi a împărtăşit povestea pe reţeaua de socializare Facebook, adăugând aceste cuvinte:

„Îi mulţumesc şoferului (Jorge) pentru compasiunea şi bunătatea arătate faţă de acest câine. Avem nevoie de mai mulţi oameni cu sensibilitate şi respect pentru animale.”

Şi are perfectă dreptate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *