Şoferul unui autobuz plin cu români, chetă pentru şpagă la frontieră: „Pregătiţi câte 20 de euro fiecare”

Şoferul unui autobuz plin cu români a fost filmat în timp ce îi anunţa pe călători să pregătească documentele pentru frontieră, iar cei care nu au documentele în regulă să „pregătească câte 20 de euro fiecare”.

Un român aflat într-un autobuz care face curse internaţionale a filmat momentul în care şoferul face un anunţ important înainte de a ajunge în vama Borş.

Imaginile au fost postate pe reţeaua Reddit, iar pe acestea se poate vedea interiorul autobuzului şi se poate auzi anunţul şoferului care, înainte de vamă, le cere călătorilor care nu au un contract de muncă valabil să pună câte 20 de euro la cheta pentru şpagă.

Clipul video a fost postat pe Reddit cu următoarea descriere: „Cum fac vameşii bani în pandemie: Autocar Romfour, Vama Borş. Şoferul face chetă de şpagă pentru vameşi de la pasagerii care nu au actele necesare pentru trece graniţa (S-au strâns 500 de euro)”.

„E ultima pauză pe România, intrăm în vamă. Să pregătiţi documente şi ce are fiecare, contract. Cei care nu au contract, pregătesc 20 de euro, o să vină o doamnă, cineva de aici din faţă, să îi strângă pe fiecare. Sperăm să fie ok, să putem trece. O să opresc imediat, să scoatem banii, în timpul ăla putem să strângem şi bănuţii.

Valabil pentru toţi. Care nu are contract, eu ştiu, dacă îl are pe telefon. Dacă comentează la telefon, vedem ce facem atunci. Care are o hârtie, ce au acolo cu nume, prenume, ştampilă, contract, precontracte, să îl arate. E păcat să dăm bani. Să avem drum bun”, a fost anunţul făcut de şofer.

Chetă în autocar pentru şpaga dată poliţiştilor de frontieră
Practica şpăgii strânse de la călători, în autocarele care îi duc pe români în ţările din vestul Europei, este de zeci de ani, atunci când românii au găsit soluţia pentru a evita controalele bagajelor sau verificarea atentă a documentelor, la frontieră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *