Șoferul unui Mercedes a rămas fără permis de conducere și a fost amendat cu peste 6.000 de lei după ce a sunat la 112

Ieri, în jurul orei 17.00, Radu Lungu a sunat la 112 după ce un echipaj de poliție l-a oprit în trafic pe raza localității Vornicenii Mici. Apelantul i-a reclamat pe polițiștii care, cu aparatul radat instalat pe autospecială, vânau vitezomani că ar fi avut un comportament necorespunzător.

Se pare că individul a fost oprit de polițiști deoarece a fost surprins în timp ce conducea un autoturism marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Germania, pe DJ 209C, pe raza localității Vornicenii Mici cu viteza de 103 km/h. Șoferul a depășit viteza maximă admisă pe respectivul sector de drum cu 53km/h.

După ce polițiștii au oprit Mercedes-ul respectiv, i-au cerut șoferului documentele personale și cele ale autoturismului. Atunci, Radu Lungu le-a spus organelor de lege că nu are permisul de conducere asupra sa.

Deoarece oamenii legii suspectau faptul că individul are permisul de conducere la el dar nu vrea să îl prezinte, i-au solicitat acestuia să coboare din autoturism pentru a fi efectuat un control corporal. Atunci, Radu Lungu i-ar fi dat pasagerei de pe scaunul din dreapta față un portofel în care polițiștii suspectau că ar fi permisul de conducere al bărbatului.

Polițiștii i-au cerut femeii să le prezinte conținutul portofelului, iar aceasta a refuzat.

Radu Lungu a fost amendat cu 1,305 lei pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, cu 870 de lei pentru că nu avea asupra sa permisul de conducere și cu 4.000 de lei pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție.

De asemenea, lui Lungu i-a fost suspendat și dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Evenimentul a fost înregistrat audio-video de către polițiști cu ajutorul dispozitivelor de tip body worn camera din dotare, cu ocazia vizualizării ulterioare a imaginilor surprinse de camerele video constatându-se că șoferul și pasagera nu au fost agresaţi în niciun fel, iar comportamentul polițiștilor a fost corespunzător.

Mașina din imagine este autoturismul condus de către Radu Lungu.

sursa foto: Facebook/ Make Suceava Great Again

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.